Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.02.27)

Pénzcentrum2018. február 27. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2018.02.27).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2018.02.27).

36 órás előrejelzés

Kedden csaknem országszerte számíthatunk havazásra, hószállingózásra, nagyobb mennyiség az ország déli felén hullhat. Többfelé megerősödik az északias szél, így hófúvásra is számítani kell. A hajnali -14, -6 fok után a csúcshőmérséklet mindössze -9 és -3 fok között alakul.

Szerdán nyugaton szakadozik fel a felhőzet, máshol még többnyire felhős marad az ég. Kisebb havazás, hószállingózás elsősorban délen és keleten fordulhat még elő, de egy-egy hózápor is kialakulhat. Nyugaton és északkeleten lesz élénk az északias szél. Reggel -17, -8, nappal -9, -3 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden országszerte havazás, hófuvás nehezítheti meg a közlekedők dolgát. A többfelé megerősödő északias szél csökkentheti a menetstabilitást, és hófúvást, hótorlaszokat eredményezhet. Vezessünk óvatosan, a havas, síkos utakon megnő a féktávolság. A déli tájakon vastag hótakaró is kialakulhat, érdemes lesz a hóláncot is magunknál tartani. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden is kettősfronti hatás érvényesül térségünkben. A frontérzékenyek körében fejfájás, migrén, a szív- és érrendrendszeri megbetegedésekben szenvedőknél vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok jelentkezhetnek. A frontok mellett az erősen fagyos idő is megterheli szervezetünket, sokaknál felerősödhetnek az ízületi panaszok is. A szeles idő fejfájást, ingerlékenységet, álmatlanságot is előidézhet, illetve jelentősen ronthat hőérzetünkön. Ügyeljünk végtagjaink védelmére, a hideg időben a bőr könnyen kipirosodhat, hamar fagyási sérülést szerezhetünk. Öltözzünk melegen, téliesen, nagy lesz a megfázásveszély! Továbbra is fordítsunk kellő figyelmet immunrendszerünk védelmére!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,