Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.02.11)

Pénzcentrum2018. február 11. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.02.11).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.02.11).

36 órás előrejelzés

Vasárnap reggel változóan-erősen felhős időre ébredhetünk, helyenként északon a hó is szállingózhat. Az Alföldön foltokban pára, köd is kialakulhat. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és -8 fok között alakul, a havasabb, kevésbé felhős nyugati, délnyugati tájakon lehet leghidegebb a hajnal. Napközben is változóan-erősen felhős időre számíthatunk, több-kevesebb napsütésre mindenhol készülhetünk, számottevő csapadék nem várható. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Hétfő reggel is változóan-erősen felhős időre ébredhetünk, helyenként pára- és ködfoltok is kialakulhatnak. Néhol jelentéktelen hószállingózás előfordulhat. A délies szél gyenge marad. A minimum-hőmérséklet 0 és -6 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap kezdetben kisebb hószállingózás okozhat néhol nedves, csúszós útszakaszokat, illetve a korábbi havazás által érintett tájakon néhol vizesek, síkosak, jegesek, napközben vízátfolyásosak, latyakosak lehetnek az érintett útszakaszok. Hajnalban, reggel az Alföldön foltokban pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat. A naposabb időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap sem kell fronthatástól tartanunk, de a hideg, többfelé nyirkos reggeli időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Az erősen felhős tájakon az időjárás hangulatunkra is negatív hatással lesz, emellett egyeseknél gyenge fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Főként reggel a helyenként fagyos idő miatt továbbra is nagy lesz a megfázásveszély, öltözzünk melegen, rétegesen! Ez az időjárás kedvez a vírusok terjedésének, fordítsunk kellő figyelmet immunrendszerünk védelmére!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,