Ma mennél vásározni? Kétszer is gondold meg, veszélyes lehet

MTI2017. december 29. 14:04

Feldöntötte a szél Székesfehérvár karácsonyfáját, úgyhogy szétdarabolták és elszállították azt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken négy megyére, Komárom-Esztergom, Pest, Fejér valamint Veszprém megyére első fokú figyelmeztetést adott ki, mert a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Fejér megyében máris hatalmas pusztítást végzett a szélvihar: Székesfehérvár főterén felborult a karácsonyfa, amit végül feldaraboltak és el is szállítottak.

Hiába keresik, már csak hűlt helyét találják a járókelők a város karácsonyfájának.

A Fejér megyei Polgárdi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tornatermének tetőborítását tépte le a szél.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Holnap egyébként már nem kell aggódnunk a szél miatt. Az OMSZ előrejelzése szerint szombaton Nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, délelőtt északnyugaton lehet gyenge havazás, majd estétől a Dunántúlon egyre nagyobb területen elered az eső, a Dunántúli-középhegységben havas eső, hó is valószínű. A délire forduló szelet főleg az Észak-Dunántúlon kísérik élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -6 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között valószínű.

Címlapkép: Mónus Márton / MTI

Címkék:
vásárlás, utazás, vihar, szélvihar, időjárás,