Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.12.18)

Pénzcentrum2017. december 18. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2017.12.18).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2017.12.18).

36 órás előrejelzés

Hétfőn helyenként párás, ködös lesz a reggel, de napközben már változóan felhős-napos időre készülhetünk. Délután elszórtan, főként délnyugaton fordulhatnak elő hózáporok. Nyugaton és északkeleten élénkülhet meg az északi, északnyugati szél. Hajnalban -6, -1 fokig hűl le a levegő, de az északi fagyzugos tájakon -8, -9 fok is lehet. Napközben 0-3 fokot mérhetünk.

Kedd reggel északon továbbra is előfordulhatnak párás, ködös tájak. Napközben a Dunántúlon ígérkezik több napsütés, csapadék nem várható. Hajnalban északon készülhetünk keményebb fagyokra, itt néhol -8, -10 fok is előfordulhat. Máshol -3, -7 fok valószínű és napközben is csak pár fokkal emelkedik 0 fok fölé a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn reggel északon és középső tájakon pára-, ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat, emellett zúzmaralerakódással is számolniuk kell az útnak indulóknak. Északon néhol napközben is tartósan megmaradhat a köd. Délután a változóan felhős-napos időben elszórtan kialakulhatnak hózáporok, így az érintett útszakaszokon csúszós, hókásás útviszonyokra kell készülni. Nyugaton és északkeleten élénk északias széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Továbbra is vezessenek körültekintően, a téli útviszonyoknak megfelelően. Tartsanak elegendő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn sem érvényesül fronthatás térségünkben. Hajnalban a fagyos, több helyen nyírkos időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Az ízületi panaszok egyeseknél akár napközben is fennállhatnak, emellett a hidegre fokozottan érzékenyeknél fejfájás is jelentkezhet. Viszont többfelé kell napsütésre számítani, ami kedvező hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. Fogyasszunk vitaminban gazdag ételeket, sok folyadékot! Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,