Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.12.01)

Pénzcentrum2017. december 1. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2017.12.01).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2017.12.01).

36 órás előrejelzés

Péntek reggel még keleten lesz erősen felhős, borult az ég, délkeleten gyenge havas eső, hőszállingózás is előfordulhat, máshol csökken a felhőzet, de a legyengülő légmozgásnak köszönhetően sokfelé pára, zúzmarás köd képződhet. A legalacsonyabb hőmérséklet hazánk nagy részén -6 és +1, a derült, hófödte tájakon -7 és -10 fok között alakul. Napközben keleten, délkeleten lehet több felhő, de csapadék nem várható. Máshol több lesz a napsütés, de a Dunántúl nyugati, északnyugati felén helyenként napközben is megmaradhat a zúzmarás köd, illetve az annak megemelkedéséből kialakuló rétegfelhőzet. Ezeken a tájakon -1, -4, hazánk nagy részén 0 és +5 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Szombat reggel sok lesz a felhő felettünk, északkeleten hószállingózás is előfordulhat, ugyanakkor a Dunántúlon helyenként pára, köd, zúzmarás köd ismét kialakulhat. Északkeleten élénk lehet az északias szél. Hajnalban -7 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, de a havas, derültebb, szélcsendesebb tájakon akár -10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken már csak kezdetben lehet délkeleten kisebb havas eső, de még az éjszakai csapadékhullás miatt máshol is számítani kell vizes, csúszós, esetleg jeges utakra, ugyanakkor a havas tájakon az úttestre olvadó hó okozhat csúszós útszakaszokat. A havas hegyeinkben hókásás, latyakos utakra is fel kell készülni. Hajnalban, reggel többfelé, napközben elsősorban nyugaton, északnyugaton okozhat pára, köd korlátozott látási viszonyokat. A naposabb tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A téliesre forduló közlekedési körülmények miatt vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken már nem lesz front térségünkben, így csökken a szervezetünket érő terhelés. Ugyanakkor még kialvatlanság, ingerültség, fejfájás, dekoncentráltság előfordulhat. A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javul, érdemes lesz egy sétát tenni a szabadban. Nagy lesz a megfázásveszély, öltözzünk melegen, rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében növeljük a C-vitamin bevitelt, valamint táplálkozzunk vitamindúsan!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,