Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.11.18)

Pénzcentrum2017. november 18. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2017.11.18).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2017.11.18).

36 órás előrejelzés

Szombat napközben a felhő- és csapadékmező kelet felé vonul, délután már csak keleten fordulhat elő szitálás, kisebb eső, a Dunántúlon, estére a középső országrészben is csökken, felszakadozik a felhőzet. Az északnyugati-északi szelet főleg a Dunántúlon kísérhetik élénk lökések. Délután 5-10 fokot mérhetünk.

Vasárnap többször erősen megnövekszik a felhőzet, inkább csak rövidebb napos időszakok lehetnek. Szórványosan szórványosan alakulhat ki eső, zápor, főként a hegyekben hózápor. Az ország északi-északkeleti felén többfelé megélénkül, néhol megerősödik a nyugati szél. Reggelre elsősorban nyugaton, délnyugaton képződhet pára, köd. Hajnalban -3, +2, délután 4-9 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton kezdetben sokfelé, napközben egyre inkább csak az Alföldön számíthatunk esőtől vizes, csúszós utakra, nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, így főként az ország északnyugati felén érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A Dunántúlon többfelé élénk északi-északnyugati szél csökkentheti a menetstabilitást. Főként a reggeli, kora délelőtti órákban párásság, néhol köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton hidegfronti hatás okozhat fejfájást, görcsös panaszokat, főként a borongósabb, csapadékosabb keleti tájakon kopásos eredetű ízületi fájdalmak is jelentkezhetnek. A szelesebb Dunántúlon ingerlékenységet, nyugtalanságot is tapasztalhatunk, ugyanakkor a csökkenő felhőzet jó hatással lesz a hangulatra, közérzetre. Keleten viszont estig borult marad az ég, így az ott élők lehangoltabbak, fáradékonyabbak lehetnek. Továbbra is nagy a megfázásveszély, ezért ügyeljünk immunrendszerünk megfelelő erősítésére, növeljük a C-vitamin bevitelt, valamint táplálkozzunk vitamindúsan!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,