Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.11.09)

Pénzcentrum2017. november 9. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2017.11.09).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2017.11.09).

36 órás előrejelzés

Csütörtök reggel párás, ködös, szürke időre ébredhetünk, elsősorban a Dunától keletre eső tájakon szitálás, gyenge eső is előfordulhat, de a ködösebb tájakon ködszitálásra is számítani kell. Gyenge marad a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul. Napközben az ország nagy részén folytatódik a szürke, borongós, helyenként párás, ködös idő, keleten, északkeleten és északon szitálás, ködszitálás és gyenge eső továbbra is előfordulhat. Nyugaton, északnyugaton ugyanakkor kissé szakadozottabbá válhat a felhőzet, rövid időre a nap is kisüthet. A légmozgás továbbra sem lesz jelentős. A legmagasabb hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Péntek reggel is túlnyomóan borongós, párás, ködös idő lesz a jellemző, helyenként keleten ködszitálás is előfordulhat, de számottevő csapadék nem várható. Gyenge lesz a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul, de nyugaton helyenként gyenge fagy sem kizárt.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön elsősorban a Dunától keletre okozhat szitálás, gyenge eső nedves, vizes, csúszós utakat, de a ködösebb tájakon ködszitálás is előfordulhat, mely szintén nyirkos útszakaszokat eredményezhet. Hajnalban, reggel sokfelé pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat, melyre északon, északkeleten napközben is számítani kell. Tartsunk nagyobb követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön sem lesz front térségünkben, de a nyirkos, ködös reggel miatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Az érzékenyek körében migrénes fejfájás is előfordulhat. A borongós idő miatt fáradékonyabbak, dekoncentráltabbak lehetünk. Továbbra is nagy lesz a megfázásveszély, öltözzünk melegen, rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús ételeket!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,