Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.11.03)

Pénzcentrum2017. november 3. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2017.11.03).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2017.11.03).

36 órás előrejelzés

Pénteken a nap első felében egy gyenge hidegfront hoz élénk, helyenként erős északnyugatira forduló szelet, elszórtan kisebb esőt, záport. Délután viszont már többórás napsütésre, egyre kevesebb csapadékra számíthatunk, estére a szél is mérséklődik. Napközben 12-16 fokot mérhetünk. Szombat reggelre többfelé párássá, ködössé válhat a levegő, de napközben sok napsütésre, változóan felhős, csapadékmentes időre van kilátás. A déliesre forduló szelet a Dunántúlon kísérhetik élénk, erős lökések. Délután 11-16 fok valószínű.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken leginkább az északkeleti országrészben okozhatnak korlátozott látási viszonyokat a pára- és ködfoltok. A délelőtt folyamán, ugyanitt és délnyugaton, záporok miatti csúszós útszakaszokra is lehet számítani. Napközben elszórtan alakulhat ki kisebb eső, így ilyenkor ajánlott fokozott figyelemmel, óvatosan vezetni. Az élénk északias szelet többfelé erős lökések kísérhetik, melyek kissé csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken a nap elején gyenge hidegfronti hatással kell számolni. Fejfájás, migrénes panaszok, emellett izom- és hasi görcsök is kialakulhatnak, melyek napközben fokozatosan gyengülnek. A hideg reggelen többeknél kopásos jellegű ízületi bántalmak léphetnek fel, mely a nyirkosabb tájakon még erőteljesebben jelentkezhet. Az enyhébb idő ellenére, az élénk szél fokozza a megfázásveszélyt, öltözzünk rétegesen, és ügyeljünk a megfelelő vitaminpótlásra!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,