Friss felmérés: egymástól félünk legjobban az utakon

Pénzcentrum2017. november 2. 17:30

Évek óta megfigyelhető, hogy az őszi hónapokban megszaporodnak a közúti- és töréskárral járó balesetek, a szeptember-novemberi időszakban 5-9 százalékkal több baleset történik, mint az év egyéb hónapjaiban. 2016 őszén például 4483 személysérüléses közúti balesetet regisztrált a KSH.


A Genertel adatai alapján évek óta több közúti- és töréskárral járó baleset történik az őszi hónapokban: az éves átlaghoz képest szeptember-október-novemberben 5-9 százalékkal több, mint az év többi hónapjaiban. Tavaly ebben az időszakban összesen 4483 személysérüléses közúti közlekedési balesetet regisztrált a KSH, melyek döntő többségét a járművezetők okozták.

A 2017 utolsó negyedévére vonatkozó friss adatok ugyan még nem állnak a rendelkezésünkre, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján sajnos az várható, hogy az éves átlaghoz képest szeptember-október-november időszakban több közúti baleset történik.

A KSH személysérüléses közúti közlekedési balesetek statisztikái szerint is minden évben több személysérüléses közúti baleset történik az őszi hónapokban, mint az év többi hónapjában. 2014-ben szeptember-október-november hónapokban átlagosan 5 százalékkal, 2015-ben átlagosan 6 százalékkal, míg tavaly 9 százalékkal több személysérüléses közúti közlekedési baleset történt ebben a 3 hónapban, mint az év többi hónapjában.

Mi okozza a baleseteket és mitől félnek az autóvezetők?

Érdemes megvizsgálni a személysérüléses közúti közlekedési baleseteket az okozó károk szerint és ezt összevetni a lekérdezett adatokkal arra vonatkozóan, hogy milyen baleseti tényezőtől tartanak leginkább a vezetők?

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Loading...

A KSH által tavaly ősszel regisztrált személysérüléses közúti közlekedési balesetek döntő többségét személygépkocsik okozták, és csak kis részét kerékpárosok.

Ezzel egybecseng a Genertel által megkérdezett autósok félelme is: közel 40 százalékuk ugyanis más autósok szabálytalanságától tart, de az útakadályok és hibák (32%) és az autó elé kerülő személyek (15%) által képviselt veszélyt is sokan megemlítették a legrettegettebb baleseti okok között.

Címkék:
közlekedés, baleset, ősz, autóbaleset,