Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.10.29)

Pénzcentrum2017. október 29. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2017.10.29).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2017.10.29).

36 órás előrejelzés

Vasárnap reggel erősen felhős, borongós idő lesz a jellemző, többfelé kell számítani csapadékra a nyugati, délnyugati tájak kivételével. Élénk, erős lesz a délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul. Napközben egy markáns hidegfront érkezik, mely többfelé okoz majd esőt, záporokat. Délután csökken északnyugat felől jelentősebben a felhőzet. A szél északnyugatira fordul, és erősen viharos, orkánerejű széllökésekre kell számítani. Többfelé 100 km/órát meghaladó lökések is lehetnek! A legmagasabb hőmérséklet 10 és 18 fok között alakul, a front érkezése előtt délnyugaton várható a legmelegebb idő.

Hétfő reggel gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem várható. A délnyugati tájak kivételével élénk, erős marad a nyugati-északnyugati szél. Hajnalra 1 és 6 fok közé hűl a levegő, de az Északi-középhegység és a délnyugati országrész szélvédett völgyeiben 0, -1 fok is lehet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap délutánig sokfelé találkozhatunk vizes, csúszós utakkal, majd észak-északnyugat felől csökken a csapadékhajlam, egyre többfelé kisüt a nap, így vezetés közben érdemes lesz napszemüveget hordani. Egy-egy zápor elszórtan azonban még ekkor is előfordulhat. Az erős, viharos nyugati-délnyugati szél délutántól északnyugatira fordul, erősen viharos, orkánerejű lökésekre kell számítani, mely igen veszélyes lehet a közlekedésre nézve, hisz jelentősen csökkenhet a menetstabilitás! Autónkkal semmiképp ne parkoljunk fák alá! Tartsunk nagyobb követési távolságot, vezessünk nagyon óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap eleinte kettős-, délutántól északnyugat felől egyre többfelé erős hidegfronti hatásra kell számítani, megterhelő nap vár ránk. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, vérnyomás-ingadozás, felerősödhetnek a görcsös panaszok, főként a délelőtti csapadékos időben a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. A front szélviharral érkezik, ami nyugtalanságot, ingerlékenységet válthat ki, és jelentősen csökkentheti a hőérzetet. A téli időszámításra való átállás miatt egyeseknél kialvatlanság, álmosság is jelentkezhet. Öltözzünk melegen, rétegesen, immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús ételeket!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,