Az angliai magyaroknak üzent Theresa May: Maradjatok!

hvg.hu2017. október 5. 09:00

Theresa May brit kormányfő arra kérte a Nagy-Britanniában élő és dolgozó külföldi EU-állampolgárokat, köztük a magyarokat is, hogy a brit uniós tagság megszűnése után is maradjanak a szigetországban - írja a HVG.

Az Egyesült Királyság 2019 márciusában mindenképpen kilép az Európai Unióból - közölte egyórás beszédében Theresa May, Nagy-Britannia miniszterelnöke. May elmondta, bízik abban, hogy a kilépési feltétekről szóló tárgyalásokon sikerül olyan megállapodást elérni, amely Nagy-Britannia és az EU érdekeit egyaránt szolgálni fogja majd.

A kormányfő szerint minden érintett alapvető fontosságú érdeke, hogy a tárgyalások sikerrel járjanak, de az Egyesült Királyság kormánya akkor jár el felelősségteljesen, ha minden eshetőségre felkészül. A külföldi EU-állampolgárokról pedig azt mondta, tudja, hogy a kilépési folyamat körükben bizonytalanságot és idegességet kelt, azonban

nem lehet azonban elég gyakran hangsúlyozni: nagyra tartjuk az Önök hozzájárulását országunk életformájához, és szívesen látjuk Önöket

- fogalmazott a brit kormányfő a konzervatívok pártkongresszusán.

Éppen ezért May felszólította a kilépési tárgyalások küldöttségeit, hogy minél hamarabb érjenek el megállapodást a külföldi munkavállalókat illetően. Hiszen London azt szeretné, hogy az Egyesült Királyságban maradjanak az ott élő külföldi EU-polgárok.

Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, munkavállalók, brexit, kilépés, egyesült királyság, külföldi magyarok, uk,