Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.09.03)

Pénzcentrum2017. szeptember 3. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2017.09.03).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2017.09.03).

36 órás előrejelzés

Vasárnapra virradóra délnyugatról északkelet felé kiadós esőt, záporokat, keleten helyenként zivatarokat okozó csapadéktömb vonul át fölöttünk, Napközben is a felhőké lesz a főszerep, eleinte inkább a Dunától keletre, késő délután pedig a Dunántúl nyugati, délnyugati felén szakadozhat fel a felhőzet. Továbbra is többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Sokfelé élénk, erős, főként a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik az északi-északnyugati, keleten, északeleten az északi-északkeleti szelet. Hajnalban 12-17, napközben 16-23 fok várható.

Hétfő reggel a Dunától keletre még többfelé eshet, a Dunántúl nagy részén változóan, délnyugaton gyengén felhős az ég. Ott a szélcsendes völgyekben néhol pára, köd is képződhet. Többfelé élénk, a Dunántúlon helyenként erős lesz az északnyugati szél. 8 és 14 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap is többfelé készülhetünk esőre, záporra, helyenként zivatarra, ezzel együtt vizes, csúszós utakra. Intenzívebb záporok, zivatarok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, vízátfolyások nehezíthetik a közlekedést. A járművek menetstabilitását sokfelé élénk, erős, főként a Dunántúlon és zivatarok környezetében viharos széllökések csökkenthetik. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap eleinte keleten még kettős-, majd ott is hidegfronti hatás érvényesül. Ingadozhat a vérnyomás, nő az infarktusveszély, a hidegfront hatására pedig megnőhet a koraszülések száma, felerősödhetnek a görcsös panaszok, valamint feszültebbek, ingerlékenyebbek lehetünk. A többfelé szeles időben fejfájás, migrén jelentkezhet. A borongós időben lehangoltabbak, fáradékonyabbak lehetünk. Többfelé várható csapadék, ne hagyjuk otthon az esernyőket, esőkabátokat!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,