Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.08.21)

Pénzcentrum2017. augusztus 21. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2017.08.21).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2017.08.21).

36 órás előrejelzés

Hétfő reggel az ország nagy részén napos időre, kevés felhőre számíthatunk, de északkeleten még erősen felhős borult lesz az ég, itt kisebb eső is előfordulhat. Keleten, északkeleten élénk lehet az északi-északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul. Napközben sok napsütésre számíthatunk, de időnként gomolyfelhők is megjelennek az égen, viszont ezekből csak az Északi-középhegység térségében és helyenként az Alföldön fordulhat elő egy-egy futó zápor. Élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. 20 és 26 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Kedden többnyire napos, csapadékmentes időre ébredhetünk. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn elsősorban az Alföldön, északkeleten és északon fordulhat elő helyenként kisebb eső, egy-egy futó zápor, mely nedves, vizes, csúszós utakat okozhat. Az élénk, erős északi-északnyugati szél jelentősebben csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn már nem lesz front a térségünkben, de a hűvös reggel miatt sokaknál felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A hajnali órákban ugyanakkor nagy lesz a megfázásveszély is, ezért növeljük a napi vitaminbevitelt. Napközben viszont enyhülnek a görcsös panaszok, valamint a vérnyomásproblémák is. A szeles idő miatt ingadozhat hő- és komfortérzetünk.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,