Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.07.02)

Pénzcentrum2017. július 2. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2017.07.02).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2017.07.02).

36 órás előrejelzés

Vasárnap reggel már csapadékmentes, sokfelé napos időre ébredhetünk. A Dunántúl északi felén élénk lehet az északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul. Napközben a változóan felhős időben helyenként nyugaton, északnyugaton egy-egy futó zápor előfordulhat. Az élénk északnyugati szelet a Dunántúlon többfelé erős lökések kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 30 fok között alakul.

Hétfő reggel változóan, helyenként erősen felhős időre ébredhetünk, de számottevő csapadék sehol sem várható. Az északi-északnyugati szél sokfelé élénk, helyenként erős lehet. 10 és 17 fok közötti minimumokra van kilátás.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap elsősorban nyugaton, északnyugaton találkozhatunk egy-egy kisebb záportól vizes, csúszós útszakasszal. Az élénk, erős északnyugati szél jelentősebben csökkentheti a járművek menetstabilitását. A naposabb időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap már nem lesz front térségünkben, javul az élettani helyzet, de az érzékenyek körében a nap első felében görcsös fejfájás, hasi- és izomgörcsök előfordulhatnak. Enyhülnek a keringési- és vérnyomásproblémákkal küzdők panaszai is. A szeles idő miatt alacsonyabb lehet hőérzetük, romolhat komfortérzetünk, valamint ingerültebbek lehetünk. A napos időszakok viszont jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre. 11 és 15 óra között a napos időszakokban az UV-sugárzás akár a nagyon erős fokozatot is elérheti, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,