Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.06.27)

Pénzcentrum2017. június 27. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2017.06.27).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2017.06.27).

36 órás előrejelzés

Kedden a többórás napsütés mellett egy-egy zápor, esetleg zivatar az Északi-középhegységben, valamint északnyugaton alakulhat ki. Főként a Dunántúlon élénk, északnyugaton erős lehet a délies szél. Erősödik a nappali felmelegedés, délután 29-35 fok várható, míg hajnalra 15-20 fokig csökken a hőmérséklet.

Szerdán tetőzik a hőség, délen, délkeleten 35-37 fokig emelkedik a hőmérséklet és másutt is 30 fok fölött alakulnak a maximumok. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett elszórtan záporok, zivatarok frissíthetik a levegőt, melyek mögött visszaeshet a hőmérséklet. Feltámad a szél, északnyugaton erős, viharos széllökések is lehetnek.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden északkeleten és északnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar, így ezeken a tájakon lehetnek vizesek, csúszósak az érintett útszakaszok. A zivatarokat erős, viharos lökések kísérhetik, melyek átmenetileg lecsökkenthetik a járművek menetstabilitását. A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden frontmentes, de meleg idő várható, ami megterhelheti a szív-és érrendszeri betegségekben szenvedők szervezetét. Keringési problémák, vérnyomás-ingadozás, szédülés egyaránt felléphet körükben. A melegre érzékenyeknél migrén, fáradékonyság, levertség, dekoncentráltság jelentkezhet. Keleten lehet még egy-egy zivatar, melyek környezetében az asztmában szenvedők panaszai fokozódhatnak. A napos időben fennáll a napszúrás veszélye, illetve az UV-sugárzás ismét nagyon erős lesz, ezért 11 és 15 óra között kerüljük a direkt napfényt! Óvjuk bőrünket, fogyasszunk napi 3-4 liter cukor- és alkoholmentes folyadékot!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,