Fillérekből eheted magad degeszre Széll Tamás új éttermében

Pénzcentrum2017. február 28. 11:06

"Igazi magyar konyha; teljes mértékben minőségi, magyar alapanyagokból" - mondja új étterméről Széll Tamás. A Pénzcentrum pedig annak is utána járt, mennyit kell mindezért kicsengetni. Mutatjuk a Stand 25 teljes étlapját; és 2017 legjobb éttermeit is.

Néhány nappal ezelőtt, a Belvárosi Piacon nyílt meg Széll Tamás legújabb étterme, a Stand 25 Bisztró. Az idei Bocuse D’or 4. helyén végzett sztárséf a Pénzcentrum megkeresésére elárulta, a hely az egyszerűséget képviseli, és megmutatja a magyar konyha szerethető arcát. Mint lapunknak adott exkluzív interjújában a hely jövőképével kapcsolatban fogalmazott:

Egy igazi magyar konyhát szeretnék, teljes mértékben minőségi magyar alapanyagokból és kompromisszumok nélkül. Természetesen nem fogom félretenni az eddigi tapasztalataimat, sőt, a maximális szakmai tudásommal próbálok tényleg kiváló ételeket készíteni, melyhez az inspirációt elsősorban a magyar konyhából és alapanyagokból szeretném meríteni.

Természetesen a helyszín sem véletlen; Széll Tamás szerint ugyanis a Hold utcában bőven vannak lehetőségek: "Szerintem két éven belül egy nagyon jó gasztropiac lesz belőle, aminek én is szeretnék a részese lenni. Barcelonában, Lisszabonban és több francia nagyvárosban már rengeteg gasztropiac található, magas minőségű, de megfizethető helyi ételekkel. Budapest is szeretne egy ilyen gasztroszínfoltot kialakítani, ez nemcsak turisztikai szempontból fontos, a helyiek körében is kedveltek ezek a piacok" - fogalmazott a Pénzcentrum megkeresésére a sztárszakács.

Címkék:
utazás, étterem, toplista, konyha, vendéglő, costes downtown, konyhafőnök, étteremkalauz,