Hova utazz fillérekért 2017-ben? Itt a "bakancslista" + képek

Pénzcentrum2017. január 15. 07:01

A legtöbben azt gondolják, hogy a külföldi utazások mindig méregdrágák. Akad azonban a határainkon túl is jó néhány hely, amelyek közül párat bátran felírhatunk az idei bankacslistánkra, hiszen nem megy rá ingünk-gatyánk az utazásra.


Idén már 7. alkalommal állították össze a "Backpacker", vagyis az úgynevezett "Hátizsák Indexet", ami megmutatja, hogy Európában hova utazhatunk a legolcsóbban 2017-ben. A rangsor elkészítéséhez összehasonlították, hogy az alábbi költségek mennyibe kerülnek a vizsgált városokban:

  • tömegközlekedési jegyek árai,
  • egy helyi híres látványossághoz a belépőjegy ára,
  • napi étkezés,
  • három olcsóbb helyi sör, vagy bor (amit akár kávéra és desszertekre is elkölthetünk),
  • a legjobb olcsó hotel árai.

Az eredmények azt mutatják, hogy jócskán akad azért olyan hely a közelben, ahol nem méregdrága a szállás, és a tömegközlekedés; ahol nem megy rá ingünk és gatyánk is egy ebédre, vagy egy múzeumbelépőre. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb helyszínre ma már fapadossal is eljuthatunk Magyarországról.

KATTINTS! Hatezerért Londonba: hogy kaphatok ilyen olcsón repjegyet?

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A KSH adatai szerint egyébként 2015-ben összesen 17 millió alkalommal utaztak a magyarok külföldre, főként az osztrák és szlovák határszakaszokon, illetve a Liszt Ferenc Repülőtéren keresztül, összesen 5,7 százalékkal többször, mint az azt megelőző évben. A többnapos utazások célja a szomszédos országok mellett nagy arányban Németország, Csehország, Olaszország és Franciaország volt. No de, akkor nézzük, hova érdemes menni 2017-ben.

Íme, 2017 legolcsóbb városai - amelyek közé Budapest is bekerül:

10. Zágráb, Horvátország


9. Varsó, Lengyelország

8. Český Krumlov, Csehország


7. Kijev, Ukrajna


6. Szarajevó, Bosznia-Hercegovina főváros


5.Budapest, Magyarország


4. Belgrád, Szerbia


3. Bukarest, Románia


2. Krakkó, Lengyelország


1. Szófia, Bulgária

Címkék:
olcsó, külföld, filléres, bakancslista, 2017, repjegy,