Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.01.06)

Pénzcentrum2017. január 6. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2017.01.06).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2017.01.06).

36 órás előrejelzés

Pénteken túlnyomóan napos, ugyanakkor szeles idő várható. Derült, gyengén felhős lesz az ég, csak a nyugati tájakon növekedhet meg a felhőzet, melyből hószállingózás, valamint egy-egy hózápor is kialakulhat. A Dunántúlon és a Tiszántúlon fokozódhat viharossá a szél, a Duna-Tisza közén lesz valamivel gyengébb a légmozgás. A hóval borított tájakon a szeles időben néhol hófuvás is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet -7 és -14 fok között alakul, az Északi-középhegység nyugati felén a szélvédett, hófödte tájakon -15 és -18 fokot is mérhetünk. Napközben is hideg, fagyos marad az idő, mindössze -4 és -10 fok várható.

Szombaton sok lesz a napsütés, szeles marad az idő, északnyugaton és északkeleten lehet még viharos széllökések. Még keményebb fagyra van kilátás, északkeleten hajnalban -18, -22 fok is lehet, de napközben is csak -4 és -11 fok közötti értékeket mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken a csütörtökön lehullott hó miatt a Dunától keletre, a főváros környékén, valamint nyugaton számíthatunk jeges, hókásás útszakaszokra. Az erős, viharos szél hatására a havas tájakon hófuvás is kialakulhat, kisebb hóakadályok is keletkezhetnek. Az erős, viharos északi-északnyugati szél jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken fronthatás nem terheli szervezetünket, de erősen lehűl a levegő, valamint többfelé megerősödik, viharossá fokozódik a szél. A hideg miatt sokak tapasztalhatnak majd görcsös fejfájást, hasfájást, de izomgörcsök is felléphet. Mindemellett a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A szeles időben jelentősen romlani fog hőérzetünk, könnyen megfázhatunk, ezért öltözzünk melegen, téliesen! Immunrendszerünk erősítésére fogyasszunk vitamindús ételeket!

Hójelentés

Nyugaton lehet még egy-egy hózápor. Pénteken már csak a nyugati határszélen számíthatunk hószállingózásra, egy-egy hózáporra. Az ország többi részén csapadékmentes lesz az idő, ám az erős, viharos szél a hófödte tájakon hófúvást okozhat.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,