Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.09.17)

Pénzcentrum2016. szeptember 17. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2016.09.17).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2016.09.17).

36 órás előrejelzés

Szombatra virradóra nyugat felől hidegfront éri el térségünket, így előbb a Dunántúlon, majd napközben a középső és északkeleti országrészben is számítani kell záporokra, zivatarokra. Ugyanakkor a csapadékzóna mögött már reggeltől délnyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, délután a napos-gomolyfelhős időben szórványosan várható további zápor, zivatar. A déli-délnyugati szelet több helyen élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lökések kísérhetik, majd délutántól a Dunántúlon egyre többfelé északnyugatira fordul a légmozgás iránya. Hajnalban 14-19, délután 22-30 fok várható.

Vasárnap reggel a fátyolfelhők mellett nyugaton, délnyugaton lehet több felhő az égen, de csapadék ott sem várható. Északkeleten párássá, ködössé válik a levegő. A szél gyengül, hajnalra pedig 11 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombatra virradóra nyugat felől kezdetben a Dunántúlon, majd máshol számítani kell záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós utakra, helyenként vízátfolyásokra. A hevesebb gócokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint viharos széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. A szél zivataroktól függetlenül is több helyen élénk lehet. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton hidegfronti hatásra számíthatunk, a front előtt keleten azonban még a fülledt, meleg idő okozhat migrént. A hidegfrontra érzékenyeknél fejfájás, vérnyomás-ingadozás, izom- és hasi görcsök, valamint mellkasi fájdalmak jelentkezhetnek, a szelesebb dunántúli tájakon pedig ingerültség, nyugtalanság is felléphet. Öltözzünk szélállóan, ne hagyjuk otthon az esernyőket sem!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,