Döntöttek: nem szavazhatunk a huxitról

MTI2016. augusztus 3. 22:14

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) megtagadta az Európai Unióból kilépésről szóló országos népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtő ívének hitelesítését.

A népszavazási kezdeményezést az Összefogás Párt elnökeként Szepessy Zsolt nyújtotta be, a kérdés úgy szólt:

Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország kilépjen az Európai Unióból?

Az NVB egyhangú döntéssel határozott a hitelesítés megtagadásáról.

Patyi András, a testület elnöke jelezte: a kérdés a csatlakozási szerződésre vonatkozik, amely nemzetközi szerződés, és arról - az alaptörvény rendelkezése értelmében - nem lehet népszavazást tartani.

Emellett az alaptörvény több helyen rendelkezik az ország EU-s tagságáról, ezért a kérdés burkolt alkotmánymódosításra is irányul, amelyről szintén nem lehet népszavazást tartani.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az NVB határozata ellen 15 napon belül jogorvoslattal lehet élni a Kúriánál.

Címkék:
utazás, európai unió, népszavazás, eu, huxit,