Durva viharok jönnek: egész jövő héten riasztás lesz?

Pénzcentrum/MTI2016. június 19. 18:34

A jövő héten is folytatódik a meleg, de változékony idő. A napsütés mellett lehetnek záporok, zivatarok, de az átmeneti enyhülés után egyre többfelé ismét 30 Celsius-fok körüli maximumok lesznek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Az éjfélig szóló veszélyjelzés szerint az egész országban várható heves zivatar, felhőszakadás vasárnap. Budapesten és Pest, valamint Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt is másodfokú, Nógrád megyében csak a felhőszakadás miatt van érvényben narancssárga figyelmeztetés. A többi megyében citromsárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

A késő esti órákig dél, délkelet felől egyre többfelé alakulhatnak ki az intenzív záporok mellett zivatarok, amelyek fokozatosan észak, északnyugat felé terjeszkednek. Nagyobb számban a Dunától keletre lehetnek zivatarok. Ilyen zivatar vagy intenzív zápor környezetében lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék és szélerősödés is előfordulhat.

A Dunától keletre lehet olyan felhőszakadás, amely alatt akár 30-60 milliméternyi eső hullhat. Emellett helyenként (főként keleten) heves zivatar is kialakulhat, amelyet 90 kilométer/óránál erősebb szél kísér és akár 2 centiméternél is nagyobb jégdarabok eshetnek. Várhatóan a késő esti óráktól a hétfő hajnali órákig az intenzív záporos, zivataros zóna az ország északi, északnyugati területeire és a Dunántúlra helyeződik át helyenként felhőszakadás kíséretében.

A meteorológiai szolgálat hétfőre az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a felhőszakadás és a heves zivatarok veszélye miatt. Napközben a délutáni gomolyfelhő-képződésből elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, legkisebb eséllyel a középső területeken. Több helyen megerősödik a szél is. Zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 14-19 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet hétfőn 21-30 fok között várható, keleten lesz a melegebb.

A távolabbi kilátásokért kattints időjárás aloldalunkra!

Kedden a Dunántúlon sokat süt a nap. Elsősorban a Dunától keletre viszont elszórtan zápor, zivatar is lehet. A leghidegebb órákban 13-19 fok lehet. A nappali maximumok 25-30 fok között alakulnak.

Szerdán az ország nagy részén napos idő lesz, keleten viszont elszórtan záporra, zivatarra is készülni kell. A minimumhőmérséklet 15-20, a maximumhőmérséklet 27-32 fok között valószínű, keleten lesz a melegebb.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A napos idő mellett csütörtökön és pénteken is lehetnek helyenként záporok, zivatarok. A legalacsonyabb hőmérséklet csütörtökön 15-20, pénteken 15-21 fok között alakul. A nappali maximumok csütörtökön 28-32, pénteken 29-33 fok között alakulnak.

Szombaton napos időre lehet számítani gomolyfelhőkkel, elszórtan záporokkal, zivatarokkal. A minimumhőmérséklet 16-22 fok között valószínű. A nappali maximumok 28-33 fok között alakulnak.

Vasárnap változóan felhős idő várható helyenként záporokkal, zivatarokkal. A leghidegebb órákban 17-22 fok lehet. Napközben 27-32 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Címkék:
utazás, időjárás, időjárásjelentés,