Éles az új szupertraffipax: ezekért büntet a rendszer

Pénzcentrum/MTI2016. április 5. 16:05

Kedd reggel élesítették a szupertraffipaxokat, azonban máris rengeteg szabályszegőt fogott a rendszer, de óránként kevesebb mint száz szabályszegő t fogtak.

Megkezdte üzemszerű működését kedd reggel a Véda közúti intelligens kamerarendszer, az első két órában száznál kevesebb szabályszegés történt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Az első két órában kevesebb mint száz jogsértést dokumentált a 134 útszakaszon található 365 eszköz, az új fixtelepítésű traffipaxok beváltották a hozzájuk fűzött reményeket.

A keddi indulást több mint két év munka előzte meg, az előkészítés azért igényelt ennyi időt, mert összetett informatikai rendszerről van szó, rendkívül bonyolult informatikai eszközök összehangolását kellett elvégezni. Emlékeztetett arra: az üzemszerű működés megkezdésének időpontját két héttel ezelőtt jelentették be, amikor már stabilan és megbízhatóan működött a rendszer valamennyi eleme.

A korábbi kétkedő hangokra utalva szólt arról is, hogy a jogsértések feldolgozását el tudja látni a rendőrség, mert az eszközök helye jól lett megtervezve és jól sikerült az ahhoz kapcsolódó kommunikáció, így alacsony a jogsértések száma. Már a tesztüzem tapasztalatai is azt mutatták, hogy kevés jogsértés történt, az eszközök környezetében jellemzően mindenki betartja a közlekedési szabályokat.

Miért kaphatunk bírságot?

A régi rendőrségi eszközökkel csupán a sebességet mérték, azonban az új, fixen telepített eszközök már ezeknek a figyelésére is képesek:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • gyorshajtás
  • tilos jelzésen (piros lámpán, sárga lámpán, vasúti átjárón) áthajtás
  • záróvonal átlépése
  • buszsáv használata
  • kötelező haladási iránnyal szembeni közlekedés
  • ha nincs használva a biztonsági öv
  • ha lejárt műszaki
  • ha nincs érvényes kötelező biztosítás
  • ha körözött a kocsi

Címkék:
utazás, traffipax, szupertraffipax, záróvonal, véda rendszer, záróvonal átlépése,