Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.03.29)

Pénzcentrum2016. március 29. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2016.03.29).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2016.03.29).

36 órás előrejelzés

Kedden napközben egy hidegfront érkezik, ezért nyugat, északnyugat felől egyre többfelé kell számítani esőre, záporokra, ugyanakkor zivatarok is többfelé előfordulhatnak. A front mögött átmenetileg feltámad az északnyugatira, északira forduló szél. Napközben 15-20 fok közé melegszik a levegő a front megérkezése előtt.

Szerdára virradóra még keleten lehetnek záporok, reggel az ország nagy részén erősen felhős, borongós időre ébredhetünk. A délies szél mindenütt gyengül vagy mérséklődik, a minimumok 3 és 9 fok között várhatóak. Napközben változóan, erősen felhős időre van kilátás, ugyanakkor már csak elszórtan alakulhat ki jelentéktelen csapadék. A feltámadó délnyugati széllel melegebb légtömegek érkeznek térségünkbe, így délutánra már 17 és 22 fok közé melegszik a levegő.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden sokfelé találkozhatunk kisebb esőtől, záportól, néhol zivataroktól vizes, csúszós útszakasszal. Zivatarokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. A front mögött átmenetileg feltámad az északnyugatira, északira forduló szél, ez csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden kettős fronthatás várható, ám a hidegfronti tünetek lehetnek az erősebbek. Elsősorban fejfájásra, migrénre, szédülésre panaszkodhatunk, de erősödhetnek reumatikus fájdalmaink is. A nagy napi hőingás miatt vérnyomáspanaszok is felléphetnek. Továbbra is ajánlott a réteges öltözet, ugyanis nagy lesz a megfázásveszély!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Enyhe napok jönnek, havazás sehol sem várható.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,