Terrorveszély: ezért idegeskedhetnek az utasok a hosszú hétvégén

Pénzcentrum2016. március 25. 14:33

A brüsszeli robbantások miatt a hét elején Magyarországon bevezették a 2-es szintű terrorfenyegetettséget, ami többek között a repülőterek fokozott ellenőrzésével is jár. Általában elegendő, ha két órával a repülő indulása előtt érkezünk meg a terminálra, most azonban extra ellenőrző pontot állított fel a rendőrség. Mennyi időt vesz el az utasoktól a rendőri jelenlét?

A héten elrendelték Magyarországon a 2-es szintű terrorkészültséget, ami a közlekedési csomópontok, repterek fokozott ellenőrzésével jár együtt. Ha repülővel utazunk, akkor mindig érdemes időben elindulni a reptérre, de vajon ez változott az terrorkészültség miatt?

Mennyivel előbb menjünk ki a reptérre?

A szokásos üzemben működik a kiszolgálás, így (ahogy máskor is javasoljuk) legalább két órával a repülőgép indulása előtt érdemes megérkezni a terminálra

 - reagált megkeresésünkre a Budapest Airport.

Ugyan a reptér épületén belül nincsen extra ellenőrzőpont felállítva, azonban a nagyobb készültség miatt több rendőrrel találkozhatunk. Ha viszont a reptérre vezető utat vizsgáljuk, akkor az utasok a behajtó út elágazásánál ellenőrző és beengedő pontot állított fel a rendőrség. A hatóság indokolt esetben a reptér teljes területén igazoltathat és a csomagokat is ellenőrizheti.

Az utasok tekintetében nem került sor olyan szigorító intézkedések bevezetésére, amelyek a várakozási idő megnövekedését vagy többlet ellenőrzéseket eredményezne. A repülőterén tartózkodó személyek ugyanolyan módon és ugyanolyan időhatárok figyelembevételével vehetik igénybe a szolgáltatásokat (check-in, utas biztonsági átvizsgálás stb.) mint a 2-es fokozatot megelőző időszakban

 - mondta a Pénzcentrum kérdésére az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mégis, mire számítsunk?

A reptéri szokásos kiérkezés (két órával indulás előtt) a fokozott rendőri jelenlét miatt nem módosul érdemben. A plusz felügyelet célja ugyanis a gyanús személyek kiszűrése, így az üzleti utunkat, vagy a nyaralásunkat a fokozott terrorveszély nem befolyásolja, elég a megszokott időben elindulni a reptérre.

Loading...

Címkék:
utazás, repülő, terror, robbantás, terrortámadás, terrorveszély,