Másodfokú terrorveszélyt hirdettek itthon: mit jelent ez?

Pénzcentrum/MTI2016. március 22. 12:01

Kedden délelőtt 2-es szintű terrorfenyegetettséget vezettek be Magyarországon. Ezt akkor alkalmazzák, ha a hatóságoknak konkrét terrorfenyegetettségről van tudomásuk.

Pintér Sándor, belügyminiszter kedd délelőtt 2-es szintű terrorveszélyt hirdetett ki ideiglenesen Magyarország területén.

A magas (2-es) fokozatot akkor kell elrendelni, ha ellenőrzött, biztos információk alapján Magyarországon terorcselekmény várható.

Ennél magasabb fokozatot csak akkor adhatnak ki, ha hazánkban konkrét terrorcselekményt hajtottak végre. A belügyminiszter utasítására egyébként Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója teljes készültségbe helyezte a TEK állományát.

Az utasítás szerint a TEK fokozza felderítési tevékenységét, megerősíti a terrorveszélyezettség szempontjából jelentős, kritikus infrastruktúrák védelmét, és a műveleti egységek megjelennek a legforgalmasabb közterületeken is. A közterületi jelenlét célja a nagy látogatottságú közlekedési csomópontok és létesítmények biztonságának erősítése.

Az Index információi szerint egyébként a Liszt Ferenc nNemzetközi Repülőtéren páncélos jelent meg és a TEK jelen van a metróállomásokon és a Kossuth téren is. A pályaudvarokon is megerősítették a jelenlétet. Az alábbi helyeken fokozott rendőri (esetleg katonai) jelenléttel számolhatunk:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • Pályaudvarok,
  • Közintézmények (minisztériumok),
  • Parlament,
  • Közlekedési csomópontok,
  • Nemzetközi repterek (pl: Liszt Ferenc repülőtér),
  • Turisták által látogatott terek, múzeumok,
  • Egyéb, kiemelt helyszínek.

Címkék:
utazás, terror, terrortámadás, terrorveszély, terrorelhárítás, terrorelhárítási központ,