Sokba fog kerülni a hosszú hétvége a magyar családoknak

Pénzcentrum2016. március 9. 05:55

Idén márciusban két hosszú hétvégének is örülhetünk, hiszen a március 15-ei hosszú hétvége után a hónap végén jön a húsvét is. Ha nem akarjuk otthon tölteni az ünnepeket, érdemes minél hamarabb foglalni, hiszen a legtöbb szálloda már majdnem teltházas erre az időszakra.  A Pénzcentrum utánajárt, hová utaznak a magyarok márciusban, és hogy mennyiből lehet megúszni egy belföldi utazást.

Az utóbbi években már itthon is egyre nagyobb divatja van, hogy a hosszú hétvégéket és az ünnepeket nem otthon töltik a magyarok, hanem elutaznak valahová. Az elmúlt évek adatai alapján elmondható, hogy folyamatosan nő a kereskedelmi szálláshelyek népszerűsége. A KSH adatai szerint az utóbbi években nőtt a többnapos belföldi utazások, és az eltöltött napok száma is.

Loading...

A hosszú hétvégéken különösen megugrik a forgalom, a foglalási érték is jóval magasabb az átlagoshoz viszonyítva.

A március 15-ei hosszú hétvégén a korábbi hétvégéhez (március 4-6.) képest majdnem háromszoros a foglalások száma - igaz, az időszak is hosszabb -, a foglalási érték pedig 48 százalékkal magasabb

- mondta el a Pénzcentrumnak Pálinkás János, a szallas.hu kreatív vezetője. A legtöbben hotelekben szállnak meg, de népszerű az apartman, a vendégház, és a panzió is.

Loading...

Arról, hogy vajon párok és egyedülállók, vagy családok utaznak inkább ilyenkor, pontos adatok nincsenek. Az általunk megkérdezett utazási irodák szerint közel egyenlő mértékben utaznak ilyenkor, a hotelek tapasztalatai alapján pedig inkább a családosok vannak többségben.

A szállodák is készülnek a hosszú hétvégére

A Pénzcentrum által megkeresett szállodákban is nagyobb forgalommal számolnak ebben a hónapban a hosszú hétvégék miatt. Van, ahol már most majdnem teltházasak a hosszú hétvégére. A nagyobb szállodákban jellemzően 2-3 éjszakára foglalnak az emberek, előfordul még 3-5 éjszaka is, egy hét viszont csak nagyon elvétve. A hotelek is ennek fejében kínálnak akciós ajánlatokat, elsősorban a gyerekes családokat megcélozva.

Már most 90 százalékos a foglaltságunk, a foglalások 50 százalékát családos vendégek teszik ki. A legtöbben 3 éjszakára foglaltak

- mondta Nagy-Bándli Zsófia, a Thermal Hotel Visegrád superior értékesítési igazgatója.

A legtöbb szálloda kifejezetten erre az időszakra kínált csomagokkal készül a vendégek számára.

A március 15-ei hétvégére szerződéses csomagajánlatunk van partnercégekkel. A húsvéti időszakra csomagajánlatunk térítésmentesen tartalmazza egy 12 éven aluli gyermek szállását, valamint a környék más fürdőibe a belépési lehetőséget. Valamint szállodánk a húsvéti ünnepnek megfelelően felnőtt és gyermekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal készül

 - közölte a Pénzcentrummal Harmati Péter, az egerszalóki Thermal Park Hotel szállodaigazgatója.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mennyiből jön ki egy hosszú hétvége a családnak?

A foglalások alapján az átlagos foglalási érték két fő esetén három éjszakára megközelítőleg 50-60 ezer forint körül mozog - tudtuk meg a Télen-Nyáron Utazási Irodától.  

A Pénzcentrum számításai szerint egy négyfős kisgyermekes családnak egy félpanziós wellness hotelben három éjszaka körülbelül 90 ezer forintnál kezdődik, amiben még nincs benne az idegenforgalmi adó.

A gyermekeknél általában 4-5 éves korig ingyenes a szülőkkel megegyező ellátás, 12 éves korig pedig életkortól függően a legtöbb helyen sávos kedvezményeket biztosítanak. Így érdemes lehet ezzel is kalkulálni.

Még mindig népszerű a SZÉP-kártya

Az Erzsébet utalvány mellett a SZÉP-kártya népszerűsége is töretlen. Sokan vesznek igénybe különféle szolgáltatásokat ezekkel a cafetéria-elemekkel, mint például masszázs, wellness, vagy akár teniszezés.

A harkányi Dráva Hotelben is azt tapasztalják, hogy sokan élnek a SZÉP-kártya adta lehetőségekkel, ugyanis a vendégek közel háromnegyede ezzel fizet. Jellemző az előre utalás, és a fogyasztás helyszínen történő kiegyenlítése. A SZÉP-kártya népszerűségére való tekintettel kifejezetten meghirdettek egy olyan csomagot, amelyet csak a kártyával rendelkező vendégek vehetnek igénybe. A csomag bizonyos kedvezmények mellett bővített szolgáltatásokat is tartalmaz.

Melyek a legkedveltebb úti célok idén márciusban?

Az úti célok nagyban függhetnek az adott helyen rendezett programoktól, illetve hogy a szálláshely milyen szolgáltatásokat nyújt -  tájékoztatott az IBUSZ Utazási Iroda. Az azonban elmondható, hogy Budapesten kívül leginkább a gyógyfürdőkhöz kötődő kistérségek a legfelkapottabbak.

Loading...

Címkék:
család, utazás, szálloda, hosszú hétvége, húsvét, széchenyi kártya, erzsébet-utalvány, kedvezmény,