Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.02.05)

Pénzcentrum2016. február 5. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2016.02.05).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2016.02.05).

36 órás előrejelzés

Péntek reggel, kora délelőtt szórványosan még előfordulhat kisebb eső, havas eső, havazás, majd napközben északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap. Az ország nyugati felén szeles marad az idő, délután pedig 4-8 fok várható.

Szombat reggelre nyugat felől átmenetileg megnövekszik, majd napközben csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap. Északkeleten, keleten azonban tartósan felhős időre van kilátás, de csapadékra nem kell számítani. Reggelre pára-, ködfoltok képződhetnek. Napközben főként a Dunántúlon élénkülhet meg a délies szél. Hajnalban szinte mindenhol fagyni fog, délután 5-12 fok várható, nyugaton lesz melegebb.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Péntek reggel a Dunántúlon és a középső tájakon még több, napközben egyre kevesebb helyen találkozhatunk eső, havas eső, helyenként havazás következtében vizes, csúszós, főként a magasabban fekvő tájakon latyakos, hókásás útszakaszokkal. Az ország nyugati felén élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél, ami jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Ugyanakkor egyre többfelé kisüt a nap, érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken a nap nagy részében kettősfronti hatás érvényesül, emiatt fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, felerősödhetnek az ízületi panaszok. A szeles nyugati és középső tájakon romolhat a hő- és komfortérzet, illetve türelmetlenebbek, nyugtalanabbak lehetünk. Napközben egyre többfelé kisüt a nap, érdemes lesz kimozdulni a szabadba. Ne feledkezzünk meg azonban a meleg, réteges öltözetről, továbbra is nagy lesz a megfázásveszély!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Hójelentés

Pénteken reggel, kora délelőtt a Dunántúlon és a középső megyékben szórványosan előfordulhat kisebb havas eső, havazás, de megmaradó hóra legfeljebb a hegyekben számíthatunk. Napközben megszűnik a csapadék, egyre többfelé kisüt a nap.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,