Ennyiért utazhatsz ki a foci Eb-re, ha szurkolni akarsz a magyaroknak

Orosz Márton2015. november 16. 10:15

A magyar válogatott már biztosan ott lesz jövőre a franciaországi Európa-bajnokságon: a Pénzcentrum mutatja, mennyibe kerül, ha a helyszínen akarsz szurkolni a csapatnak.

A magyar labdarúgó-válogatott 44 év után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon: a csütörtöki, 1-0-ás idegenbeli sikert követően vasárnap hazai pályán 2-1-re múlta felül Norvégiát pótselejtezőn, így kettős győzelemmel jutott ki a 2016-os, franciaországi kontinensviadalra.

Az Európa-bajnokság mérkőzéseire június 10-én, pontosan egy évvel a nyitómérkőzés előtt kezdődött meg a jegyárusítás, és egy hónapig tartott. Legközelebb decemberben nyitják meg újra az online pénztárakat. Mivel az Eb-n 24 csapat vehet részt, az eddigi 31 helyett 51 mérkőzést fognak rendezni.

A 2.5 millió belépőből nagyjából egymilliót kínáltak nyáron  megvásárlásra az UEFA, azaz az  Európai Labdarúgó Szövetség hivatalos weboldalán. Ugyanakkor több magyar utazási irodánál komplett csomagokat (utazás + szállás + belépőjegy) is vásárolhatunk az Eb-re. A Pénzcentrum információi szerint ezek a csomagok a legtöbb szolgáltatónál a sorsolás napjától lesznek elérhetőek.

A jegyértékesítés menete:

2015. június 10.-július 10.: Az európai szövetség internetes platformján keresztül egymillió belépőt kínáltak megvételre. 11,26 millió igénylés érkezett, ezek közül 1,2 millió a döntőre. A szerencsések sorsolás útján jutottak jegyhez, s erről e-mailben már értesítést kaptak.

2015. december 14.-2016. január végéig: A december 12-i sorsolást követően minden résztvevő nemzet szövetsége megkapja a jegyek 20 százalékát az adott stadion befogadóképességéhez képest - ez összesen körülbelül 800 ezer belépőt jelent. Ebben az időszakban a magyar szövetségnél lehet majd jelentkezni a magyar válogatott mérkőzéseinek belépőire.

2016. február: A szerencsés igénylőket e-mailben értesítik.

2016. március-április: Az európai szövetség online jegybörzéje. A jegyhez jutottak itt cserélhetnek, vagy adhatják vissza azt a belépőjüket, amelyet mégsem akarnak felhasználni.

2016. május: Az európai szövetség kiküldi a jegytulajdonosaknak a belépőket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

2016. június 10.-július 10.: labdarúgó Európa-bajnokság Franciaországban.

(MTI)


A kontinenstorna csoportbeosztását ugyanis december 12-én sorsolják majd, akkor további 800 ezer jegy kerül forgalomba. Ekkor derül ki, hogy kikkel (és hogy hol) játszik a magyar válogatott. A belépők árai 25-től 895 euróig, azaz

7 700-tól 278 ezer forintig

terjednek. Ez utóbbiak persze az Eb-döntő legjobb helyeire szólnak. A csoportmeccsek középkategóriás jegyei 55 és 105 euróért (17 ezer és 32 ezer forint) kaphatóak.

Kérdés, hogy hol játszunk majd

A franciaországi Eb meccseit 10 különböző stadionban rendezik:

  • Lens
  • Lille
  • Paris
  • Saint-Denis
  • Saint-Etienne
  • Lyon
  • Bordeaux
  • Toulouse
  • Marseille
  • Nizza

Szállásokat jelenleg még meglehetősen olcsón találunk: Bordeaux-ban például június közepére kétágyas szobákat már 33 ezer forintért (/2 fő/éj) lehet foglalni. Ha valaki már most úgy gondolja, hogy a magyar válogatott játszik majd a döntőben, még bőven talál olcsón szállást. A meccset Saint-Denisben, Párizs külvárosában rendezik: a francia fővárosban most 15 ezer forintért találunk szobát július 10-ére.

Most még a repülőjegyek sem kerülnek sokba: 2016 nyarára 30 ezer forintos retúr jegyeket is találhatunk Franciaországba. Ha valaki autóval kelne útnak, a ViaMichelin útvonaltervező szerint kb. 440 eurós, azaz 137 ezer forintos útiköltséggel kell számolnia (Budapestről Párizsba és vissza, benzinköltséggel és autópályadíjjal).

Címkék:
utazás, foci, foci eb, labdarúgás,