Nyugdíjas nő lehet a szupertraffipax első áldozata

Pénzcentrum2015. június 18. 12:32

Egy apró mozdulat, és repül a bírság. A többmilliós rendőrségi csodafegyvert megtéveszthette kezelője - írja a Totalcar.

A nyugdíjas hölgy május 9-én, éjjel háromnegyed tizenegy után, Gyulán, a Vértanúk útján autózott hazafelé Suzukijával. Ezen az éjszakán éppen itt álltak a rendőrök az új lézeres sebességmérővel. A Suzukit is lefotózták, és mivel az egyik kép szerint az autó ötven helyett több mint százzal száguldott, néhány héttel később 90 ezer forintos bírságcsekket küldtek a tulajdonosnak.

A rendőrségi sebességmérések rendszere évek óta zárt, a traffipaxok kezelője nem tudja a helyszínen törölni a felvételeket, így a manipuláció kizárt. A helyszín koordinátáit, a helységnevet, az időpont- és sebességadatokat biztonságos adatkapcsolattal küldik a szombathelyi és nyíregyházi központba. A képeket utólag töltik le a gépekről, és ha az ügyintéző úgy látja, minden stimmel, postázzák a határozatot és a csekket. Ezúttal is úgy látta, aki nézte, pedig ezekkel a képekkel több gond is van. Harminc napon belül kell fizetni, vagy 5 ezer forint illeték ellenében lehet fellebbezni.

A gyulai Suzuki a négy kép egyikén sem halad át a kereső középpontján, vagyis a rendőrségnek nincs olyan felvétele az autóról, amelyről feltételezhető, hogy valóban az ő sebességét mérték és nem valami teljesen mást. A rendőrök is érezhették, hogy ez így nem lesz jó, ezért a 80-as végződésű kép elkészítéséhez kissé balra és felfelé mozdították a készüléket, hogy a kép közepére kerüljön a Suzuki. Ez nem sikerült, ennek ellenére elkészült a kép.

A mérés csak akkor jó, ha a gép nem mozog. A mozgatás sebessége is befolyásolja a végeredményt, akár felfelé, akár lefelé. A gyulai rendőrök is autót kerestek akkor éjjel, ezért a traffipax tévesen azt érzékelhette, hogy az üres út száguld el a keresője előtt. Fizetni fog, nem akar több izgalmat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A nyugdíjas nő beadványát, melyben 5 ezer forintért részletesen leírta, miért kételkedik abban, hogy május 9-én éjjel ötven helyett százzal hajtott a Vértanúk útján, elutasították.

Címkék:
utazás, bírság, traffipax, szupertraffipax, sebességmérés,