Ez a 100 legjobb étterem most a világon - itt a lista!

Pénzcentrum2015. június 13. 13:01

Újabb toplista készült a világ legjobb éttermeiről. Az összesítés szerint 2015-ben a gironai El Celler de Can Roca bizonyult a legjobbnak. Magyar étterem idén sem került be a legjobbak közé; aki jót akar enni, annak a lista szerint minimum Bécsig kell utaznia.

Ezúttal a világszerte közel ezer szakértőt tömörítő The Diners Club rukkolt elő szokásos toplistájával. Az összesítés szerint 2015-ben az első helyet, a tavalyi ezüstérem után a katalán El Celler de Can Roca hódította el. A képzeletbeli dobogó második fokára az olaszországi Modenában található Osteria Francescana állhatott fel; míg a bronzérmes a tavalyi győztes, vagyis a koppenhágai Noma lett.

Magyar étterem nem került be a legjobbak közé; hazánkhoz legközelebb a lista 15. helyén szereplő (tavaly még 16.), Heinz Reitbauer nevével fémjelzett és modern osztrák konyhát vivő bécsi Steirereck található.

Számos összesítés készül a legjobb hazai éttermekről is; legutóbb például a Gault&Millau 2015-ös magyar étteremkalauzában szereplő 105 étteremről közölt összesítést a Pénzcentrum. E szerint a dobogón a Costes, az Onyx és a ZONA osztozik idén. Ha kíváncsi vagy a további 102 legjobb magyar étteremre is, KATTINTS IDE!

Címkék:
utazás, étterem, toplista, gasztronómia, gasztro,