Így lehet szuperolcsó a nyaralás: a Last Minute titkai

Pénzcentrum2015. június 2. 05:50

Megérkezett a nyár, lassan mindenki elkezdi szervezni a nyaralást. De hogyan utazhatunk el a legolcsóbban? A Pénzcentrum ezúttal az utazási irodákat kérdezte, mennyire népszerűek manapság a Last Minute utazások. Vajon még mindig ez a legolcsóbb megoldás?

Az elmúlt években a hazai utazási szokások folyamatos változása volt megfigyelhető. Még régebben a lakosság jobban tudott hosszútávra tervezni, akár már télen lefoglalni a nyaralást, addig a közelmúltban egyre jobban lerövidült a foglalás és az utazás között eltelt idő. Ennek okai lehetnek a bizonytalanná vált anyagi helyzet és a munkahelyi viszonyok megváltozása.

A Last Minute utazási forma a válság időszakában rendkívül népszerűvé vált. Míg korábban 70-30 százalék volt az arány az előfoglalás javára, addig a gazdasági válság hatására ez felborult 50-50 százalékra. Ám

2013-tól ismét javulás figyelhető meg az előfoglalás előnyére

- tájékoztatta a Pénzcentrumot az IBUSZ utazási iroda.

A trendfordulás az utazási irodák nagy előfoglalási promóciójának köszönhető, mellyel sokszor, akár már kedvezőbben is hozzájuthatunk egy-egy úthoz, mintha azt csupán az utolsó pillanatban foglalnánk le. Az idei szezon különösen jónak ígérkezik, ugyanis a tavalyi év hasonló időszakához képest eddig 30 százalékkal több foglalást regisztráltak az IBUSZ-nál.

Megéri a Last Minute?

A Télen-Nyáron utazási iroda elmondása szerint a Last Minute utazások népszerűsége idén is töretlen, ám szépen lassan kezd átszivárogni a tendencia a nyugati országokból, azaz egyre több magyar család él az előfoglalási kedvezményekkel. Tapasztalataik alapján hasonló arányban választják utasaik a Last Minute utazási lehetőséget, mint más egyéb akciót.

Az utolsó pillanatban foglalt utaknál fontos a nagymértékű rugalmasság, ugyanis bár sokat spórolhatunk, gyorsan kell döntetnünk, és el kell fogadunk, hogy a szállás vagy a helyszín nem biztos, hogy a mi igényeiknek megfelelő lesz. Továbbá az sem valószínű, hogy nagyobb baráti társasággal vagy nagyobb családdal egyszerre találunk éppen helyet.

KATTINTS! Azt hiszed, olcsó a fapados? Így lesz jó drága a nyaralás

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mennyit spórolhatunk? Kik utaznak így?

Amennyiben kivárjuk az utolsó pillanatot úgy akár 30-50%-ot is megspórolhatunk, ám az is benne van a pakliban, hogy végül nem sikerül elutaznunk vagy nem az áhított helyre, mert időközben betelnek a helyek

- válaszolta a Télen-Nyáron utazási iroda.

Jellemzően a fiatalok választják ezt az utazási formát, illetve azok, akik nem mernek, vagy nem tudnak hónapokkal előre tervezni. A saját rugalmasságunk mellett, a munkahely hozzáállásától is nagymértékben függ, hogy kitudjuk-e venni szabadságunkat a választott időpontban.

Az utazási irodák Magyarországról leginkább a közelebbi úti célokra specializálódtak, így a Last Minute kedvezmények is ezekre az utakra vonatkoznak,

főként görög, török, tunéziai és egyiptomi utazást vásárolhatunk kedvezőbb áron.

Címkék:
utazás, nyaralás, spórolás, olcsó, last minute, görög válság,