Ez most a legjobb 105 étterem Magyarországon

Pénzcentrum2015. május 31. 13:01

A különleges családi alkalmakat érdemes lehet egy jó étteremben megünnepelni. Mi mutatjuk a listát, az árakról viszont mindenki előre érdeklődjön!

Hamarosan itt a június, jönnek az iskolai évzárók, ballagások, majd megkezdődik az idei esküvői szezon is. Habár a magyar családok jellemzően nem luxusétteremben töltik szabadidejüket, azonban az ilyen különleges alkalmakat érdemes lehet egy jobb étteremben megünnepelni.

Ebben nyújthat segítséget a Gault&Millau 2015-ös magyar étteremkalauza, ami ugyan tavaly év végén jelent meg, de talán sokan lemaradtak róla. Sorrendben mutatjuk a legjobb 105 magyar éttermet:

Idén az éttermek mellett a legjobbnak tartott szakmai teljesítményeket is díjazták. Az anonim szakértők értékelése alapján:

  • Az év konyhafőnöke 2015-ben Ádám Csaba (Olimpia étterem);
  • Az év borászata a tokaji Bott Pince;
  • Az év étterme a Borkonyha (konyhafőnök: Sárközi Ákos).

Érdekesség, hogy bár a tavalyiban benne voltak, az idei étteremkalauz top 100-as listájára olyan nevek nem fértek fel, mint például a:

Sparhelt bistro; Prime; Villa Medici; Almárium; Araz; Bruno&Bruno; Déryné; Istvándy Pincészet; Két Szerecsen; Kispiac; Krízia; Le Bourbon; Őskaján; Söptei; Trattoria Toscana; Zsolnay; Aranyszarvas; Cyrano; Gundel; Schieszl; TG Italiano; Borssó; Café 57; Duna Garden; Kiosk; Salaam Bombay; Zeller; Zsálya; Cafe Bouchon; Dunapark; Balzac 35; Búsuló Juhász; Da Mario; Halászbástya; Mezzo; Cafe Kör.

Na persze mielőtt valaki arra adná a fejét, hogy beül valamelyik csúcsétterembe, mindenképp érdeklődjön az árakról. A Pénzcentrumnak például az Év Éttermében, vagyis a ZONA-ban 36 600 forintért sikerült két fős főétkezést rendelnie - na persze csak képzeletben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Gault&Millau Magyarország étterem és borkalauz célja,

hogy a független értékelés fair versenyt tegyen lehetővé, tükröt tartson a magyar éttermi világnak. További célja az, hogy a jó éttermek támogatást, reklámot kapjanak, és az Európa-szerte használt 20 pontos rendszer révén lehetséges legyen a nemzetközi összehasonlítás a szakma és a közönség számára - írja honlapján az étteremkalauz.

 

Címkék:
utazás, étterem, vendéglátás, toplista, vendéglő,