Az egész országban leálltak a jegykiadó automaták

Pénzcentrum/Index.hu2015. február 4. 11:55

Egész Magyarországon leálltak a MÁV Start jegykiadó automatái, ráadásul az online jegyvásárlás sem működik. A társaság már dolgozik a hiba kijavításán.

Friss! Újra működik a MÁV jegyértékesítő rendszere

Öt órára megjavították a MÁV utas- és jegyértékesítési rendszereit kiszolgáló szervert, ezért ismét működnek a vasútállomási menetjegy-automaták, internetes jegyátvételi rendszerek és elérhetők a vállalatcsoport honlapjai is - tájékoztatta a Pénzcentrumot a MÁV.

Azok az utazók, akik korábban már az interneten keresztül megváltották a belföldi menetjegyüket, de nem tudták kinyomtatni a jegykiadó automatából, a menetjegy nélkül is felszállhattak a vonatokra. Esetükben a jegyvizsgáló elkérte az e-mail címüket és a jegyvásárlás időpontját, valamint utasleadási lapot állított ki az utazás adatai alapján.

A MÁV-START arra kéri utasait, hogy az utasleadási lapot juttassák el az ügyfélszolgálatára e-mailben (eszrevetel@mav-start.hu), faxon (06-1-511-2093), levélben (MÁV-START Zrt. Ügyfélszolgálat, 1426 Budapest, Pf.: 56.) vagy személyesen. Így amennyiben később igazolódik, hogy az utasnak volt érvényes jegye a rendszerben, az utasleadási lapon szereplő díjakat nem kell megfizetnie. 

Több magyar pályaudvaron nem működnek a jegykiadó automaták, az Index megkérdezte a MÁV Start Zrt-t a leállásról, ahol ezt mondták:

Hardverhiba miatt az ország összes automatája leállt, és nem elérhető az online jegyértékesítés sem.

A hibát a cégnél már vizsgálják, addig azt tanácsolják, hogy a pénztáraknál váltsanak jegyet, az ottani gépek működnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Azonban az online lefoglalt jegyeket itt sem tudják kinyomtatni, ezért az online foglalásokat a vonatokon a kalauzoknak kell jelezni, akik kitöltenek majd egy "utasleadási lapot", azaz egy jegyzőkönyvet, ami arról szól, hogy valaki az adott kóddal utazott.

A technikai probléma valószínűleg csak növeli a fővárosi vasúti csomópontokon tapasztalható káoszt, ezért aki utazik, annak azt tanácsoljuk, hogy jóelőre menjen ki a pályaudvarra. Ahogy arról kedden írtunk, a Déli pályaudvar felújítása miatt több elővárosi vonatot eleve töröltek, Kelenföldön pedig eleve nehézkes volt a jegyvásárlás.

 

Címkék:
utazás, MÁV, máv-start, vasút,