Meddig kell várnunk a nagyobb havazásra?

Pénzcentrum2015. január 28. 19:34

Komolyabb havazásra nem kell számítani a következő napokban, de a Nyugat-Dunántúlon és északon lehet azért csapadék.

Csütörtökön virradóra északnyugat felől újra elkezd megvastagodni a felhőzet, az északnyugati határon már hószállingózás is lehet.

Másutt többnyire erősen felhős lesz az ég. A déli, délnyugati szél feltámad, a Dunántúlon megerősödik. -1 és -6 fok között alakul a hőmérséklet, de a vastag hóval borított tájakon -8, -10°C-ig is hűlhet a felhőzet érkezése előtt a levegő. Napközben egy markáns ciklon közelíti meg térségünket. Északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, nyugaton, valamint északon már havazás is kialakulhat. Feltámad a délies szél, délután 0, +5°C várható.

Csütörtökön elsősorban a Nagykanizsa-Budapest-Miskolc vonaltól északnyugatra számíthatunk többfelé havazás következtében latyakos, csúszós, helyenként havas, hókásás utakra.

Nyugat-Dunántúlon és északon hó, másutt eső, havas eső hullhat majd. A hét negyedik napján elsősorban a Nagykanizsa-Budapest-Miskolc vonaltól északnyugatra hullhat lepel-5 cm friss hó.

A részletes előrejelzéshez KATTINTS IDE!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Péntek reggel a borult égből egyre többfelé várható csapadék: északon, északnyugaton hó, havas eső, délebbre eső, illetve kezdetben akár ónos eső is. Többfelé erős, az Alföld déli, délkeleti részén viharos lökések kísérhetik a déli-délkeleti szelet. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +2°C között alakul.

Az előttünk álló egy hétben nagyobb havazás nem valószínű, de szórványosan havazás, havas eső előfordulhat.

Címkék:
utazás, havazás, időjárás,