Érkezik az igazi tél! Hol fog havazni a következő napokban?

Pénzcentrum2014. december 26. 17:48

Havazás, lehűlés jön a következő napokban.

Szombat reggel keleten, északkeleten és nyugaton lehet több felhő az égen, ezeken a tájakon hószállingózás is előfordulhat, máshol viszont kevés felhőre számíthatunk.

Valamelyest veszít erejéből a légmozgás, főként keleten, északkeleten, a Dél-Alföldön és a Dunántúl keleti részén azonban továbbra is előfordulhatnak helyenként élénk északi, északnyugati széllökések. Meglehetősen hideg lesz a reggel -2 és -8°C közé csökken a hőmérséklet, de a szélvédettebb, fagyzugos völgyekben - elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben - ettől pár fokkal hidegebb is lehet.

Részletes előrejelzéshez kattints ide!

Napközben hazánk nagy részén több órára kisüt a nap. Kezdetben keleten, északkeleten lehet több felhő az égen, majd délutántól nyugat felől kezdődik erős felhősödés, és az esti órákban nyugaton havazás kezdődik.

Kezdetben északkeleten még az északi-északnyugati, majd délutántól a Dunántúlon a délkeletire forduló szelet kísérhetik élénk lökések. Hideg lesz, délutánra mindössze -3 és +2°C közé melegszik a levegő.

Szombat estétől mediterrán ciklon hozhat többfelé havazást. Vasárnap és hétfőn is számíthatunk hózáporra, havazásra.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A legtöbb hó a Dél-Dunántúlon ígérkezik, ott 10-15 centiméter hóréteg is kialakulhat. A jelenlegi számítások alapján másutt inkább 10 centiméternél kevesebb hó valószínű, a főváros térségében, az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön legfeljebb néhány centiméternyi hó hullhat.

Vasárnap és hétfő délelőtt viharos (45-70 km/óra) lesz az északi, északkeleti szél, amely elsősorban a hóesés által érintett dunántúli tájakon, valamint a Tiszántúl déli felében okozhat hófúvást.

Címkék:
utazás, időjárás, tél,