Még egy évig maradnak a gigadugók Budapesten

Pénzcentrum/InfoRádió2014. október 21. 14:00

2015 végéig tartanak a budai fonódó villamosokhoz kapcsolódó munkálatok - számolt be Somodi László, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgató-helyettese az InfoRádiónak.

Most a Fővárosi Vízművek végez egy vízcső-rekonstrukciós munkát, ennek hamarosan vége lesz, de a környéken jelentős korlátozások várhatóak a közeljövőben a budai fonódó villamos kiépítésével összefüggésben. Ezek részben közműmunkák lesznek, részben pedig a villamospálya munkálatai.

Két nyomvonalon épül meg az új villamospálya. Megújul a Frankel Leó úti és a Bécsi úti szakasz, és ezt bekötik a Margit körútra. A Bem rakparton a Batthyány tér és a Margit híd között pedig egy teljesen új pálya épül majd, így összekötik a jelenlegi 19-es villamost az óbudai 17-es villamossal.

Először közműmunkák, utána újabb közműmunkák, majd a villamospálya építése és végül az út, járda, utcabútorok kiépítése.

2015 végéig kell a új villamospályának elkészülnie, de addigra értelemszerűen az összes közműnek és kapcsolódó munkáénak is meg kell lennie.

Tehát mostantól több mint egy évig kell korlátozásokra számítani. Ez érinteni fogja a Frankel Leó utat, a Bécsi út belső szakaszát és a Bem rakpartot.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mindig mindenhol lesz közlekedési lehetőség, tehát teljes útlezárásokra nem kell majd számítani. De sávlezárások mindig lesznek, és ez - ismerve a környék amúgy sem könnyű közlekedését - , biztosan fog menetidő-növekedést okozni az autósoknak.

Nagyjából tehát mostantól 15 hónapon át lesz különböző formában korlátozás, ezekről folyamatosan ad tájékoztatást a közlekedőknek a Budapesti Közlekedési Központ.

Címkék:
utazás, bkk, villamos, felújítás,