Bejutottunk a legnagyobb magyar mozi titkos labirintusába

Pénzcentrum2014. október 11. 10:00

A hétvégén rendezik a 2014-es Filmünnepet: a Pénzcentrum ennek apropóján bejutott Magyarország (sőt, a régió) legnagyobb mozijának "titkos" labirintusába. Mutatjuk azt is, miről vetítenek filmszalag helyett!

A Pénzcentrum bejutott Magyarország legnagyobb mozijának, a Cinema City Arénának titkos, a nagyközönség számára rejtett részeibe.

A mozinak 23 terme van, amelyben egyszerre összesen 3800 néző fér el, évente 1,5 millió jegyet adnak el, energiafelhasználása pedig egy kisebb városénak felel meg.

Persze a klasszikus filmszalagos vetítés már a régi, gyakorlatilag minden digitálisan működik - évek óta nem is használnak szalagos vetítőgépeket.

A rendszer annyira digitalizált, hogy a közel kéttucatnyi terem vetítéseit legfeljebb három mozigépész irányítja.

A filmek már ilyen dobozokban érkeznek a mozikba. Ezek gyakorlatilag külső merevlemezként funkcionálnak, és csak egy speciális biztonsági eljárás után lehet őket lejátszani.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mint megtudtuk, hamarosan már ez is elavult technológiának számít majd: a legvalószínűbb, hogy néhány év múlva már közvetlenül Hollywoodból indítják el a filmeket, a magyar mozikban is.

FilmÜnnep a hétvégén

Kedvezményes árakon mozizhatunk ezen a hétvégén a Cinema City FilmÜnnepen. A "normál" 2D-s filmeket 710, a 3D-s filmeket pedig 910 forintért nézhetjük országszerte a hálózat mozijaiban. A rendezvényhez kapcsolódóan beszélgetések, közönségtalálkozók várják a mozilátogatókat.

 

Címkék:
utazás, mozi, cinemacity,