20 új határátkelő nyílhat Magyarországon

MTI2014. március 6. 08:31

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára szerdán a Parlamentben fogadta Sebastian Kurz osztrák külügyminisztert és delegációját. Tárgyalásukon új határátkelők építése is szóba került.

Fülöp Judit, az államtitkár sajtófőnöke közölte: a felek megállapodtak abban, hogy a két ország közötti jó együttműködés közös érdek, hiszen gazdasági teljesítményük kölcsönösen függ egymástól. Ausztria mára hazánk második legjelentősebb kereskedelmi partnere, a két ország kereskedelmi forgalma 9 és 10 milliárd euró között alakul és ezzel egy időben Ausztria a negyedik legnagyobb tőkebefektető Magyarországon - olvasható közleményében.

Az osztrák beruházások állománya elérte a 9 milliárd eurót, a magyar kormány pedig a közelmúltban stratégiai megállapodást kötött két nagy osztrák céggel, a Leier Hungária Kft.-vel és a Prinzhorn Csoporttal.

Közleménye szerint Szijjártó Péter kiemelte a határ menti együttműködés fontosságát és megerősítette, hogy a már meglévő huszonkilenc, határon átnyúló útkapcsolat mellé a magyar kormány elkötelezett húsz új határátkelőhely megépítésére a 2014 és 2020 közötti időszakban.

A külügyminiszter és az államtitkár beszélt az ukrán helyzetről is, amellyel kapcsolatban Szijjártó Péter elmondta, hogy Magyarország egy demokratikus Ukrajnában érdekelt, a nyelvtörvény eltörlését pedig elfogadhatatlannak nevezte.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
utazás, ausztria, határ, magyarország, horn péter,