Decemberben féláron látogatható a Fővárosi Állat- és Növénykert

MTI2013. december 2. 17:30

Az adventi időszakban különleges programokkal, emellett egész decemberben félárú jegyekkel várja a gyermekeket és a felnőtteket a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Az adventi időszakban betlehemi élőképet is láthatnak az állatkert vendégei, a jelenetben egy szamár és egy tehén is szerepel. A kompozíció többi figuráját, így a szent család, a napkeleti bölcsek, a három pásztor és az angyalok alakjait Mónus Béla fafaragó művész készítette 2007-ben.

Az élőkép különlegessége a magyaros összhatás: a fából faragott figurákat ugyanis nem a bibliai tájakon egykor viselt öltözékben, hanem a magyar pásztorművészet hagyományos motívumait felelevenítve magyaros viseletben ábrázolta a művész. Az állatok is magyarországi fajták képviselői, a tehén magyar tarka szarvasmarha, a csacsi pedig magyar parlagi szamár.

December 6. és 8. között a Mikulással is találkozhatnak a gyerekek. A Mikulás a parasztudvar melletti Mikulásházban vár mindenkit, sőt, pénteken 11 órakor Ashát, az elefántborjút is meglátogatja egy kis ajándékkal.

Az állatkert alapítványánál az advent teljes időszaka alatt tart a karácsonyi örökbefogadás. Egy-egy állatkerti állat jelképes örökbefogadása népszerű karácsonyi ajándéknak számít az állatbarátok körében. Az állatkerti nevelőszülők számára ebben az időszakban különleges karácsonyi oklevelet is kiállítanak - olvasható a fővárosi állatkert közleményében.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
utazás, Budapest, állatkert,