Jegyárat emel a Sziget és a Balaton Sound is

Világgazdaság2013. november 5. 09:32

Teltházas koncertekkel indul az őszi szezon a Sportarénában, jövőre drágul a Sziget és a Balaton Sound - írja a Világgazdaság.

A régióban ugyan továbbra is jelentős versenyhátránnyal küzd a hazai koncertpiac (például a Puskás Ferenc stadion átépítése, vagy a jegyárakat terhelő magas áfa miatt), de a Papp László Sportaréna eseménynaptárát böngészve azért kiderül, hogy novembertől februárig újra megáll néhány nemzetközi sztár turnébusza Budapesten. Most csütörtökön a több mint 45 millió eladott kislemezzel büszkélkedő Bruno Mars ad teltházas koncertet, pénteken pedig a kanadai Nickelback banda mutatja be válogatáslemezét, szintén teltház előtt - írja a Világgazdaság.

Ez mintegy 12 ezer, illetve a Nickelback esetében 7 ezer embert jelent, tehát a 10-13 ezer forintba kerülő jegyeket azért még a magyar piacon is el lehet adni.

Mivel az idén kifejezetten nehezen állt össze a Sziget fesztivál zenei programja, ezért a szervezőknek mindenképpen lépniük kellett. "Egy héttel későbbre toltuk a fesztivált, mert abban bízunk, hogy augusztus 11-től valamivel talán könnyebben lehet elcsípni zenekarokat. Addigra Amerikában és Japánban már véget érnek a fesztiválok. Bár már eddig is sok elutasítást kaptunk" - mondta a lapnak Gerendai Károly. A Sziget ügyvezető igazgatója hozzátette: átlagosan 5 százalékkal jövőre is emelik az árakat. Ennél nagyobb drágulás lesz a Balaton Soundnál, ott ugyanis a nagyobb kereslet miatt nagyobb jegyáremelés is belefér.

Címkék:
utazás, fesztivál, puskás ferenc stadion, balaton sound jegyárak,