Jön az ősz, jönnek a nagy útfelújítások Budapesten

MTI2013. augusztus 16. 08:34

Ősszel jelentős útfelújítások kezdődnek a fővárosban, a kiszemelt 13 útszakasz többsége a harmadik kerületet érinti, de várható felújítás az első, a második és a 23. kerületben is - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. a Napi Gazdaságot.

A napilap pénteki számában megjelent cikk szerint az érintett harmadik kerületi utak között szerepel például a Bojtár utca egy szakaszának, a Bécsi út és a Huszti út közötti részének rekonstrukciója, de például az első kerületi Palota út egy része is megújul (a Dísz tér és a Dózsa György tér között), ahogyan a második kerületben a Cimbalom utca is a Pusztaszeri út és a Vérhalom tér között, illetve a Szerb Antal utca a Hűvösvölgyi út és a Széher út között - közölte BKK.

A tervek elkészültek, véglegesítésük után egy hónapon belül állnak rendelkezésre a kivitelezésre alkalmas tervek, ezt követően indulhat meg a közbeszerzési eljárás.

A BKK már előre is tervez, e szerint jövő tavasszal újabb felújítások kezdődnek, ezek jó része szintén a harmadik kerületet érinti, a tervek készítése folyamatban van, a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás még idén megkezdődhet - ismerteti a Napi Gazdaság.

Címkék:
utazás, bkk,