Ezért van a Balatonnál idén kétszer annyi rendőr

Népszava2013. június 24. 09:06

Az idei strandszezonban csaknem kétszeresére emelik a rendőrök számát a balatoni egységek, hozzájuk még a készenléti rendőrség is csatlakozik - tudta meg a Népszava a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

A turizmus felpörgésével a Balaton-parti lakosság száma "a többszörösére duzzad", így aztán a bűncselekmények száma is nő: a legjellemzőbbek az alkalmi lopások, a nyaralói besurranások, a kocsifeltörések, kábítószeres törvénysértések - olvasható a lap hétfői számában.

A rendőrség a megelőzést tartja a legfontosabbnak. Nem szabad nagy dobra verni a tulajdonosoknak, hogy nyaralni mennek, nem szabad létrát hagyniuk a ház körül, ajánlott mozgásérzékelők elhelyezése, és érdemes lemondani az újságot, ugyanis a postaláda felhalmozott tartalma utalhat arra, hogy sokáig üres a ház. A strandon az értékmegőrzőbe ajánlott helyezni a csomagokat, nagyobb mennyiségű ékszert és készpénzt nem szabad kivinni.

Nem szabad megelégedni az értékek iránt érdeklődő vagy akár gyanúsnak tűnő idegenek "rendre utasításával", szólni kell a rendőrségnek. A tapasztalat az, hogy a bűncselekmények elkövetésében a környezet közömbössége is szerepet játszik - emelte ki a rendőrség.

 

Címkék:
utazás, Balaton, rablás, rendőrség, lopás,