Ingyen is fürödhetsz a Balatonban: itt a szabadstrandok listája

Pénzcentrum2013. június 22. 08:01

Zajlik az élet a magyar tengernél Több tucatnyi szabadstrandot találhatunk a Balaton partján. Ezek általában nem olyan színvonalúak, mint a belépős fürdőhelyek, azonban sok olyan van közöttük, amelyek színvonalas szolgáltatásokkal, megfelelően kiépített partszakasszal várja a vendégeket. Mutatjuk a balatoni szabadstrandok listáját.

A Balatonon - bármilyen hihetetlen is - nem mindig strandoltak az emberek. Még a 19. században sem volt divat a fürdőzés - inkább az állatokat hajtották le a tópartra itatni, fürdetni. A szélesebb rétegeket érintő tavi fürdőzés az 1800-as évek második felében indult meg, leginkább az úgynevezett fürdőházakban. Az 1898-ban épített tizenkét tornyú balatonfüredi fürdőház volt az egyik legnagyobb a magyar tengeren.

Manapság viszont akár a családdal, akár csak kettesben, vagy akár egy nagy baráti társaságban utazunk és nyaralunk a magyar tengernél, ugyanaz a cél: elfelejteni az otthoni, munkahelyi gondokat, kikapcsolódni, feltöltődni.

Ezek a legjobb strandok 2013-ban - KATTINTS!

A tökéletes nyaralás érdekében fogadjuk meg a Magyar Turizmus Zrt. által csokorba szedett tanácsokat:

- Ha nem szoktál hozzá, kerüld, hogy hideg vízben fürödj, mert a hirtelen hideg víz szívleálláshoz vezethet.

- Ne fürödj tele gyomorral, mert könnyen rosszul lehetsz a vízben.

- Soha ne ugorj felhevült testtel a vízbe! Mindig fokozatosan merülj a vízbe! A hirtelen hideg víz szívleálláshoz vezethet.

- Figyelj a strand területét jelző bójákra, mert az azon túli fürdőzés veszélyes lehet.

- Ha nem tudsz úszni, ne használj gumimatracot, mert vízbeforduláskor a mély vízben találhatod magad. Elsodródott játékok, gumimatracok után ne ússz mélyvízre. A játék, vagy a matrac könnyen pótolható.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

- Soha ne ússz egyedül, csoportosan mindig van segítség!

- Mindig figyeld a viharjelzést, mert időben figyelmeztet a veszélyre. A 2. fokú viharjelzés esetén (percenként 90-szer felvillanó fényjelzés) tilos fürdeni!

- Ne ússz, és ne merülj a víz alá csúszdázásra, ugrásra kijelölt területen, mert rád ugorhatnak.

- Azonnal hagyd el a vizet, ha fázol! Törölközz szárazra, mert amíg vizes vagy tovább hűlhet a tested.


Az ingyenes -és szabadstrandok teljes listájához KATTINTS IDE!

Szabadstrandok a magyar tengernél

Címkék:
utazás, Balaton, strand, szabadstrand, viharjelzés,