Tengerpartra vagy Rómába utazunk nyaralni idén

Pénzcentrum2013. április 22. 11:08

Egy hetes törökországi nyaralás, ez a legkedveltebb külföldi célpont a nyaralni vágyók körében. Többen élnek az úgynevezett "first minute" kedvezménnyel, és lefoglalják már most nyári utazásukat. Tengerpart, vagy tengeri hajóút - ez a legnépszerűbb külföldi uticél nyárra, városok közül pedig Róma.

Nincs változás a leggyakrabban választott nyaralási uticélok tekintetében első a tengerpart, itt Törökország a legnépszerűbb - mondta el az InfoRádiónak az OTP Travel ügyvezető igazgatója. Molnár Judit hozzátette: ezt követi Horvátország és Olaszország, és újabban a tengeri hajóutak iránt is nagy az érdeklődés. Árban viszonylag széles a skála, ha privát házat bérelnek a nyaralni vágyók, akkor akár 20 ezer forintból is megúszhatják a szállást, persze ellátás nélkül, és átlagosan 150 ezer forint fejenként, ha repülővel közelítjük meg célunkat.

A szakember elmondta: sokan lefoglalták már nyaralásukat, annál is inkább, mert egyre gyakoribb, hogy az előfoglalásokhoz kedvezményt adnak az utazási irodák.A városok közül évek óta a legnépszerűbb Róma, ezt követi Párizs, London és Isztambul.

Címkék:
utazás, nyaralás,