Kelet felé nyitna a magyar diszkont légitársaság

MTI2013. március 11. 12:31

A Wizz Air a keleti légügyi piacok irányába is nyitni kíván a jövőben - hangsúlyozta Váradi József, a magyar diszkont légitársaság vezérigazgatója hétfőn háttérbeszélgetésen, Budapesten.

Konkrét járatok említése nélkül kiemelte: terveik szerint Budapestről az orosz, az ukrán, a török, a kaukázusi és a közel-keleti térségekbe irányuló repülések beindításán dolgoznak az érintett hatóságokkal.

Kérdésre válaszolva elmondta: a márciusban záruló üzleti évben a Wizz Air nyereséges lesz, bevételük kétszámjegyű növekedést mutat.

A bevételek 70 százaléka jegyárakból, 30 százaléka egyéb bevételekből tevődik össze, az utóbbi arányában növekedést kívánnak elérni - tette hozzá.

Váradi József hangsúlyozta: erősíteni kívánják a hazai légi társasági szerepüket is, egyrészt dolgoznak a bilaterális légügyi kapcsolatok bővítésén, másrészt Magyarországra telepítik képzési központjukat, a szolgáltatást eddig külföldön vásárolták.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Wizz Air, Kelet-Közép-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, 39 darab A320 Airbus-ból álló flottát üzemeltet, 16 állomásról, több mint 260 útvonalon, 91 célállomásra közlekedik 30 országot érintve. A társaság 2012-ben 12 millió utast szállított, 2013-ban több mint 13,5 millió utassal számol.

Címkék:
utazás, Wizz Air, repülő,