Bővül a kínálat Észak-Magyarországon, egyre többen utaznak a régióba

Pénzcentrum2013. február 20. 11:48

Észak-Magyarország a harmadik legkedveltebb úti cél a belföldi utazóközönség körében. Az évek óta tartó növekedés 2012-ben is folytatódott, idén tavasszal pedig kiemelt kampánnyal támogatják a régió turisztikai szolgáltatásait - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Magyar Turizmus (MT) Zrt.

A Magyar Turizmus Zrt. tavaszi stratégiai kampánya a falusi- öko- és aktívturisztikai termékeken keresztül mutatja be az észak-magyarországi turisztikai kínálatot. A Nógrád megyei Alsópetényben tartott sajtótájékoztatón az egyes térségek, kiemelt turisztikai szolgáltatók ismertették márciusi, áprilisi, májusi programjaikat, újdonságaikat.

A tavaszi ébredés jegyében szervezett programok között a hagyományok kedvelői és a különleges kikapcsolódásra vágyók egyaránt találnak kedvükre valót. Hollókő és Mezőkövesd számos húsvéti programot kínál, a kirándulókat várja a Bükki Nemzeti Park, a megújult Kéktúra-útvonal éppúgy, mint a Zemplén tanösvényei.

A kerékpározás rajongói részt vehetnek a Szilvásvárad Maratonon, de akiknek a síelés hiányzik, Európa legnagyobb műanyag sípályáján, Sátoraljaújhelyen egész évben hódolhatnak e szenvedélynek. A különlegességek sorát gyarapítja a Prónay-kastélyban rendezett Kalapos Piknik, az Ipolytarnóci Ősmaradványok a Novohrad-Nógrád Geoparkban, vagy a segway-túra Mátrafüreden. Aggtelekre sem csak cseppkőbarlangjai miatt érdemes kirándulni, a térségben él hazánk egyetlen hucul törzstenyészete. A szálláshelyek kínálatában négycsillagos wellness-szállodát éppúgy találhat az érkező vendég, mint családias falusi vendégházakat.

Az MT Zrt. magyar lakosság utazási szokásait vizsgáló kutatása szerint Észak-Magyarország a harmadik legkedveltebb úti cél a belföldi utazóközönség körében. Az évek óta tartó növekedés 2012-ben is folytatódott: a KSH előzetes adatai szerint a régió kereskedelmi szálláshelyein 5,2 százalékkal több vendég, 5,5 százalékkal több vendégéjszakát töltött el az előző évhez képest. Az ország turisztikai régiói közül Észak-Magyarország generálta a legnagyobb növekedést a belföldi vendégforgalom vonatkozásában. A külföldi vendégforgalom tekintetében is szintén dinamikus növekedés volt tapasztható a múlt évben.

Címkék:
utazás, fesztivál,