24 elzárt település és több tucat járhatatlan út a Dunántúlon

Pénzcentrum2013. január 18. 17:02

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közel 600 gépe dolgozik, de a viharos szél újabb és újabb hótorlaszokat emel. Ezért a társaság nyomatékosan kéri a közlekedőket, hogy semmiképpen ne induljanak útnak ezen területekre!

A Dunántúlon reggel óta tartó havazás intenzitása nem csökkent, sőt már a Duna-Tisza közén, Pest, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megye területén is havazik. A legfrissebb adatok szerint körülbelül 40 cm friss hó esett. A fő- és mellékutakon havas, hókásás a burkolat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közel 600 gépe dolgozik, de a viharos szél újabb és újabb hótorlaszokat emel. Így közel 40 útszakasz járhatatlan és 24 elzárt település van az országban jeleztek - tájékoztatta lapunkat a társaság péntek délután.

Somogy megyében a barcsi és berzencei határátkelőknél a horvát hatóságok továbbra sem engedik át a 7,5 tonna össztömeg feletti tehergépjárműveket Horvátországba. A személygépkocsik átlépését nem korlátozzák, de a hólánc használata kötelező számukra. Az M7-es letenyei határállomásnál Horvátországból, Rédicsnél Szlovéniából valamint Tornyiszentmiklósnál sem engedik át a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti teherkocsikat.

A rendkívüli időjárási helyzetre tekintettel a 84-es főúton Sopronnál, a 861-es úton Kópházánál, a 150-es számú főúton Rajkánál, a 14-es számú főúton Vámosszabadinál és a 82-es főúton Veszprémvarsánynál közlekedő járműveknek feltétlenül rendelkezniük kell hólánccal, ezt ellenőrzik a hatóságok!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az előrejelzések szerint a következő napokra komoly lehűlés várható - egyes térségekre mínusz 10-15 fokot jósolnak -, ezért akár a hótól megtakarított utakon is csúszós szakaszok alakulhatnak majd ki.

A fent részletezett okok miatt nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy a hóhelyzetre és az utak állapotára való tekintettel senki ne induljon útnak a Dunántúlon!

Címkék:
hóhelyzet, letenyei határátkelő,