Ők a Malév-csőd igazi nyertesei

Pénzcentrum2012. szeptember 27. 11:22

Az országos turizmusban vezető németek visszaszorultak a második helyre a Budapest Airport utasforgalmában a Malév csődjét követő időszakban, Hollandia viszont előrébb lépett - többek között ez derült ki a Budapest Airport elemzéséből.

Minden eddiginél pontosabb és részletesebb utasforgalmi felmérést és elemzést készített a Budapest Airport a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalmának alakulásáról a Malév csődjét követő időszakban. A cég vizsgálata a 28 legfontosabb küldő ország adatainak elemzését tartalmazza.

A statisztikából egyebek mellett kiderül, hogy a légi turizmusban 2012 első hat hónapjában is a britek vezetnek, ők adják a beutazók 12%-át, miközben az országos turizmusban vezető németek visszaszorultak a második helyre a maguk 11%-ával. Az olaszok stabilan tartják harmadik helyüket a maguk majdnem 11%-ával, viszont Hollandia hetedik helye az 6%-al egyértelműen a KLM visszatérésének és a Transavia diszkont társaság új amszterdami járatának, valamint a Wizz Air és a Ryanair eindhoveni járatának elképesztő népszerűségének köszönhető.

A vizsgálat is alátámasztja azt a feltételezést, hogy a diszkont légitársaságok arányának ötven százalék fölötti teljesítménye 2012 első hat hónapjában elsősorban a háromcsillagos szállodák, a diákszállók és a panziók forgalmát erősítette meg soha nem látott mértékben. Patrick Bohl, a Budapest Airport légitársasági üzletfejlesztési vezetője szerint számos közkeletű tévhitet eloszlatott bennük a felmérés, amely "Légi turizmus számokban" címmel lesz rövidesen kapható.

 

Címkék: