Ilyen régi-új villamosok jönnek a BKV-nál - fotó

Pénzcentrum2012. szeptember 4. 17:37

Forgalomba áll a 2011-ben Budapest Főváros Önkormányzata által biztosított beruházási forrásokból a BKV által beszerzett újabb 10 darab hannoveri villamos Budapesten - tájékoztat keddi közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

A németországi Hannoverből beszerzett, használt német TW6100-as sorozatú villamosok forgalomba állításával újabb régi, korszerűtlen és az utasok számára sem kifejezetten komfortos, fűtés nélküli villamoskocsikat vonhat ki a forgalomból a BKK és a BKV az ősszel.

A német villamosok forgalomba helyezésével szeptembertől folyamatosan mérsékli az 50-es villamos vonalán a Ganz és a hannoveri villamosok vegyes üzemét. Az októberig megvalósuló típuscserének köszönhetően valamennyi, a Határ út térségében közlekedő villamosvonalon (azaz a 42-es, 50-es és 52-es vonalon) kizárólag a komfortos, fűthető utastérrel, korszerű utastájékoztató rendszerrel felszerelt villamosokkal utazhatnak utasaink és tervezzük a hannoveri villamosok üzemének részleges kiterjesztését a 24-es villamosvonalra is.


A típuscsere előnyeit különösen a hideg napokon érezhetik majd utasaink, hiszen amellett, hogy utasterük fűtött, ezeknek a villamosoknak a megállóhelyi várakozás közben visszazáródik az ajtaja, ha azt éppen nem használja senki, így a hideg sem szökhet be az utastérbe. Emellett pedig a járművek üzemeltetése is gazdaságosabb.

Címkék: