A hétvégi kánikulában is megtelik Szeged

Pénzcentrum2012. augusztus 23. 19:37

Huszonkét helyszínen mintegy százötven koncert és egyéb esemény várja a vendégeket a magyarországi fesztiválszezon hagyományos záró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN); a rendezvény helyszínére, az Újszegedi Partfürdőre. Szeged mellett Agárd is megtelik a hétvégén ahol a Gödör fesztivált rendezték meg idén.

Gajdán Bálint a SZIN főszervezője a keddi sajtóbejáráson elmondta, hogy a huszonkét helyszín közül tizenkettőn szól majd a zene. A koncerteken a népszerű hazai zenekarok mellett minden nap külföldi sztárokkal is találkozhatnak a rajongók: a SZIN vendége lesz a Yellowcard amerikai pop-punk banda, a 2007-ben már Szegeden is hatalmas sikert arató Kosheen, a Németországból érkező André Tannenberger, azaz ATB, a szombati zárónapon pedig a Parov Stelar Band, illetve az olasz-ugandai származású német mambó császár, Lou Bega.

Az időjárás-előrejelzés szerint kánikula várja majd a fesztiválozókat mindkét helyszínen. A szegedi szervezők elmondták, hogy összesen hatvan kútból juthatnak ivóvízhez a fesztivál területén, de kényelmükről párakapuk, az utakat locsoló lajtos kocsik is gondoskodnak. Igazi felfrissülést hozhat az egyik új helyszín, a finom homokú Tisza-plázs, a SZIN fesztiválstrandja is. Itt a vendégek napágyakban pihenve, napernyők alatt vagy napozva, hűsítőket kortyolva várhatják a koncerteket vagy pihenhetik ki a bulik fáradalmát.

Más hazai fesztiválokhoz hasonlóan az idei évtől a SZIN-en is bevezették a kártyás fizetést, ami jelentősen felgyorsítja a vendéglátóhelyeken a kiszolgálást, és a tapasztalatok alapján csökkenti a bűncselekmények számát is.

Címkék: